1EUR = 4.8351 RON | Bucureşti 33 º

Companii

Rewe este la un pas de a vinde două supermarketuri XXL Mega Discount. 20 de companii s-au bătut pe ele

Retailerul german REWE, operatorul supermarketurilor Penny Market, se află în ultima rundă de negocieri pentru vânzarea a doua magazine XXL Mega Discount din Sibiu și Galați. Compania a anunțat de anul trecut că renunță cu totul la acest concept pentru a se concentra pe formatul Penny Market, restul de șase unități XXL urmând a fi rebranduite. 

05 mar, 2017 | | ECONOMICA.net

Retailerul german REWE, operatorul magazinelor tip discount Penny Market, aproape că a ajuns la momentul semnării contractului de vânzare a celor două supermarketuri XXL Mega Discount din Galați și Sibiu la care a decis să renunțe pentru a se concentra pe mult mai profitabilul Penny Market. "Negocierile sunt aproape finalizate. Având în vedere că este un proces în desfășurare, nu putem oferi mai multe informații", au declarat pentru ECONOMICA.NET oficialii REWE. 

Potrivit acestora, de la anunțul că cele două supermarketuri sunt de vântare, compania a primit "vreo 20 de oferte inițial, de la retaileri și dezvoltatori imobiliari". "Am alcătuit o lista scurtă și mergem înainte cu cel mai bun preț", spun oficialii companiei.

În ceea ce privește cele șase supermarketuri XXL Mega Discount ce urmează a fi rebranduite în Penny Market, compania a finalizat deja magazinul din Brașov, iar restul magazinelor vor fi redeschise în a doua jumătate a anului 2017. "Următoarele cinci magazine vor fi deschise în vara 2017, după ce finalizăm procesul de remodelare", mai spun sursele.

În prezent, grupul german REWE România deține aproximativ  200 de magazine Penny Market la nivel național. Retailerul a deschis primul magazin pe piața locală în 2005. Până la sfârșitul anului 2015, compania a operat în România și rețeaua de supermarketuri Billa, dar în decembrie a anunțat vânzarea acesteia către concurentul Carrefour.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO