1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Producătorul ţigărilor Kent a fost preluat de rivalul Reynolds American

Producătorul american de ţigări Reynolds American Inc a anunţat marţi preluarea rivalului Lorillard Inc într-o tranzacţie mixtă, numerar şi acţiuni, în valoare de 27,4 miliarde de dolari (20,1 miliarde de euro) incluzând datoriile, transmite Reuters.

15 iul, 2014 | Agerpres

Reynolds produce mărcile de ţigări Camel, Pall Mall şi Natural American Spirit, iar Lorillard este proprietarul mărcilor Newport, Maverick şi Kent. Tranzacţia anunţată astăzi va crea un număr doi formidabil pentru liderul Altria Group Inc., producătorul ţigărilor Marlboro, şi este foarte probabil că va fi supusă analizei autorităţilor de reglementare.

Reynolds American a oferit 68,88 dolari (50,50 dolari în numerar şi 0,29 acţiuni Reynolds) pentru fiecare acţiune Lorillard, ceea ce reprezintă o primă de 2,5% comparativ cu preţul înregistrat de acţiunile Lorillard la închiderea şedinţei de luni.

În cadrul acestei tranzacţii, Reynolds a anunţat că îşi va vinde mărcile de ţigări KOOL, Salem, Winston, Maverick precum şi marca de ţigări electronice blu eCigs către grupul britanic Imperial Tobacco Group pentru 7,1 miliarde de dolari în numerar. Vânzarea acestor mărci este destinată să reducă îngrijorările autorităţilor de reglementare faţă de concurenţă.

Această fuziune a doi din cei mai vechi şi mai mari producători americani de ţigări vine într-un moment în care producătorii americani de ţigări încearcă să-şi reducă costurile pe fondul declinului vânzărilor. Două rare segmente de creştere pe piaţa de ţigări din SUA, evaluată la 100 de miliarde de dolari, sunt ţigările electronice şi ţigările mentolate, iar Lorillard este lider pe ambele segmente de piaţă.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO