1EUR = 4.8746 RON | Bucureşti 2 º

Finanţe şi bănci

Rezervele valutare la BNR au crescut în mai cu 280 milioane euro, la 32,69 miliarde euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României au crescut în luna mai cu 280 milioane euro, de la 32,41 miliarde euro la 32,69 miliarde euro, evoluţie susţinută printre altele de modificarea rezervelor minime în valută constituite de bănci şi alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor.

03 iun, 2013 | Mediafax

În cursul lunii mai au fost înregistrat intrări de 1,61 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice şi altele.

Ministerul Finanţelor a atras în luna mai 3,75 miliarde lei prin plasarea de obligaţiuni şi certificate de trezorerie, sub împrumuturile din aprilie, care au totalizat 5 miliarde lei.

În aceeaşi perioadă, rezervele valutare au consemnat ieşiri de 1,33 miliarde euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută (inclusiv a şasea şi a şaptea rambursare de capital şi dobândă din împrumutul de la Fondul Monetar Internaţional pentru care Banca Naţională a României a plătit circa 846 milioane echivalent euro iar Ministerul Finanţelor Publice circa 172 milioane echivalent euro) şi altele.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone. În condiţiile evoluţiilor preţurilor internaţionale, valoarea acesteia s-a situat la 3,62 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la 31 mai 2013 au fost de 36,312 miliarde euro, faţă de 36,166 miliarde euro la finele lunii aprilie.

Plăţile scadente în luna iunie 2013 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 555 milioane euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO