1EUR = 4.8744 RON | Bucureşti 3 º

Finanţe şi bănci

Rezervele valutare la BNR au scăzut în iunie cu 384 milioane euro, la 32,3 miliarde euro

Rezervele valutare la Banca Naţională a României (BNR) au scăzut în luna iunie cu 384 milioane euro, de la 32,69 miliarde euro la 32,3 miliarde euro, pe fondul unor ieşiri de 1,04 miliarde euro reprezentând, printre altele, a opta rambursare din împrumutul de la FMI.

01 iul, 2013 | Mediafax

În cursul lunii iunie au avut loc intrări de 662 milioane euro, reprezentând modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, alimentarea contului Comisiei Europene, alimentarea conturilor Ministerului Finanţelor Publice şi altele.

Pe de altă parte, s-au consemnat ieşiri de 1,046 miliarde euro, care au inclus modificarea rezervelor minime în valută constituite de instituţiile de credit, plăţi de rate şi dobânzi în contul datoriei publice denominate în valută, printre care şi a opta rambursare de capital din împrumutul de la FMI pentru care BNR şi Ministerul Finanţelor Publice au plătit fiecare circa 123 milioane echivalent euro şi altele, potrivit unui comunicat al băncii centrale.

Rezerva de aur s-a menţinut la 103,7 tone, a cărei valoare se situează la 3,07 miliarde euro.

Rezervele internaţionale ale României (valute plus aur) la finele lunii iunie au fost de 35,38 miliarde euro, faţă de 36,31 miliarde euro la sfârşitul lunii precedente.

Plăţile scadente în luna iulie 2013 în contul datoriei publice denominate în valută, directe sau garantate de Ministerul Finanţelor Publice, însumează circa 160 milioane euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO