1EUR = 4.7788 RON | Bucureşti 6 º

Finanţe şi bănci

Rezultatele băncilor din trimestrul trei suferă din cauza scăderii creditelor - estimări

Cele trei bănci cotate la Bursa de Valori Bucureşti ar putea anunţa rezultate contradictorii pe trimestrul al treilea din acest an, au estimat analiştii casei de brokeraj BlueRock Financial Services, într-un raport obţinut de ECONOMICA.NET.

25 oct, 2014 | | ECONOMICA.net

Banca Transilvania (TLV) ar putea înregistra un profit net de de 83 de milioane de lei, mai mare cu aproape 39% în trimestrul III din acest an faţă de aceeaşi perioadă din anul trecut, dar în scădere cu 23% faţă de trimestrul al doilea, potrivit estimărilor analiştilor de la casa de brokeraj BlueRock Financial Services, dintr-un raport obţinut de ECONOMICA.NET.

BRD ar putea înregistra un profit net de 68 de milioane de lei, în scădere cu 20% faţă de triemstrul anterior, în vreme ce Banca Comercială Carpatica (BCC) va înregistra pierderi. BRD a înregistrat pierderi pe trimestrul III din anul trecut.

Datele pe primele opt luni ale anului arată că sectorul bancar se confruntă în continuare cu scăderea creditelor, mai ales a celor în valută, în vreme ce serviciile financiare vor beneficia de creşterea volumului tranzacţiilor faţă de anul trecut, potrivit analiştilor BlueRock.

Bursa de Valori Bucureşti (BVB) va raporta un profit net de 1,9 mil. lei mai mic cu 55% faţă de trimestrul al doilea , dar mai mare cu 57% faţă de anul anterior, iar SSIF Broker Cluj Napoca (BRK), singura casă de brokeraj listată, va trece pe profit (0,2 mil. lei).

Avertisment

Nici BlueRock nu face estimări şi nici ECONOMICA.NET nu le citează ca să sugereze anumite operaţiuni de piaţă cititorilor. Aceştia trebuie să ia deciziile exclusiv conform propriului profil de risc şi poartă răspundera acestora.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO