Ricky Gervais, ales să prezinte pentru a treia oară Globurile de Aur

Actorul de comedie britanic Ricky Gervais a fost desemnat să prezinte pentru a treia oară gala de decernare a premiilor Globul de Aur, în 2012, în ciuda faptului că prestaţia sa de la ediţia din acest an a stârnit controverse puternice.
Economica.net - joi, 17 nov. 2011, 12:44

La această gală, care va avea loc pe 15 ianuarie, la Los Angeles, reprezentanţii Hollywood Foreign Press Association (HFPA) vor premia cele mai bune producţii cinematografice şi de televiziune ale anului.

Organizatorii galei au anunţat pe Twitter că actorul britanic Ricky Gervais va prezenta gala din 2012, informează bbc.co.uk.

Prestaţia actorului din ianuarie 2011 a fost condimentată din plin cu ironii şi aluzii răutăcioase la adresa laureaţilor, a starurilor prezente în sală şi chiar a membrilor HFPA.

În urma prestaţiei caustice a starului britanic, foarte mulţi spectatori, dar şi reprezentanţi ai industriei de divertisment s-au întrebat dacă acesta va mai avea vreodată ocazia să prezinte un eveniment de amploare.

Ricky Gervais, în vârstă de 50 de ani, a postat pe contul său de pe Twitter un videoclip preluat de pe YouTube care prezintă monologul său de la gala Globurilor de Aur din 2011. Înregistrarea este însoţită de un comentariu al actorului, realizat sub forma unei promisiuni: „This x 10” („Asta şi de 10 ori mai mult).

Decizia a fost luată după negocierile dintre HFPA şi postul american de televiziune NBC, care transmite această gală.

„După multe săptămâni pline de zvonuri, în sfârşit a devenit oficial: Ricky Gervais va reveni pentru a prezenta Globurile de Aur pentru a treia oară”, se afirmă în comunicatul emis de HFPA, informează Mediafax.

Modul în care Ricky Gervais s-a achitat de îndatoririle sale de gazdă a evenimentului din 2011 a trezit numeroase critici. În timpul galei, comicul britanic l-a ironizat pe Charlie Sheen, vorbind despre alcoolism şi petreceri, a râs de dependenţa de alcool şi droguri de care a suferit Robert Downey Jr. în urmă cu câţiva ani şi a „desfiinţat” pur şi simplu în câteva fraze filmul „The Tourist”, declarând că nu merita să fie nominalizat la categoria „cea mai bună comedie” şi acuzându-i pe organizatori că au luat mită.

Ricky Gervais este un cunoscut actor de comedie premiat cu Emmy şi corealizator al serialelor „The Office”, „Extras” şi „The Ricky Gervais Show”.

Decernate de Asociaţia presei străine de la Hollywood (Hollywood Foreign Press Association/ HFPA), premiile Globul de Aur nu anticipează neapărat câştigătorii premiilor Oscar, dar pot, totuşi, să fixeze anumite jaloane pe drumul către râvnitele distincţii acordate de Academia de film americană.

Cea de-a 69-a gală a Globurilor de Aur va avea loc pe 15 ianuarie, la Los Angeles. Nominalizările vor fi anunţate pe 15 decembrie.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Nivelul de educaţie al părinţilor influenţează semnificativ riscul de sărăcie al adulţilor din România
Nivelul de educaţie al părinţilor influenţează semnificativ riscul de sărăcie al adulţilor din România
România este pe primul loc în Uniunea Europeană la ponderea persoanelor adulte aflate în risc de sărăcie ale căror ...
România – cea mai scăzută creştere economică din UE în trimestrul al treilea
România – cea mai scăzută creştere economică din UE în trimestrul al treilea
Produsul Intern Brut al zonei euro a înregistrat o creştere de 2,2% în trimestrul al treilea al acestui an, comparativ ...
Cîţu: Nu s-a discutat de nicio creştere de salarii
Cîţu: Nu s-a discutat de nicio creştere de salarii
Preşedintele PNL, Florin Cîţu, a declarat că la şedinţa de luni a coaliţiei de guvernare nu s-a discutat despre o ...