Ringier a cumpărat eJobs

Una dintre cele mai importante companii de media prezente pe piaţa autohtonă, Ringier, a achiziţionat cel mai mare portal de joburi.
Alina Stanciu - vin, 30 mart. 2012, 10:08
Ringier a cumpărat eJobs

Ringier România, cea mai mare companie internaţională de publishing din ţară a preluat 70% din acţiunile Ejobs Group SA. companie care operează portalul ejobs.ro, informează un comunical al Ringier. Pachetul cuprinde majoritatea acţiunilor deţinute de Liviu Dumitraşcu şi Daniel Tatar, cei doi fondatori ai eJobs precum şi întregul pachet de acţiuni deţinute de către fondul american de investiţii Tiger Global Management. După finalizarea tranzacţiei, cei doi fondatori locali vor rămâne în companie în calitate de acţionari minoritari şi vor face parte din top managementul businessului eJobs.ro. „Suntem mândri să devenim parte a Grupului Ringier şi avem convingerea că aceasta este direcţia potrivită pentru dezvoltarea eJobs. Vom continua să aducem valoare clienţilor noştri prin inovare şi concentrare permanentă asupra nevoile  lor.”, a declarat Liviu Dumitraşcu. Conform datelor aferente lunii ianuarie 2012, eJobs.ro înregistreaza mai mult de 1,7 milioane de vizitatori unici pe lună.

Tranzacţia face parte din strategia de business a Ringier, care vrea să se dezvolte în zona digitală, special în sectorul transaction based al pieţei online. “Achiziţia eJobs.ro reprezintă următorul pas strategic pentru Ringier de creştere a cotei de piaţă în businessul digital.Ejobs este o companie foarte profitabilă şi prin această achiziţie ne consolidăm poziţia pe piaţa online românească.”, a declarat Mihnea Vasiliu, general manager Ringier România.

Valoarea tranzacţiei nu a fost dată publicităţii.

Ringier România şi-a început activitatea în 1992 şi este în prezent, cu cei aproximativ
400 de angajaţi ai săi, cea mai mare companie internaţională de publishing din ţară.
Ringier România deţine peste 30 de produse tipărite şi online, printre care tabloidul
Libertatea şi revista ELLE, cea mai vândută revistă de modă din lume.

Amintim că fondul american de investitii Tiger Global Management, împreuna cu un alt fond de investitii, olandez, au achiziţionat în vara anului 2007, un pachet minoritar de acţiuni al companiei Neogen, care administrează site-ul de recrutare online bestjobs.ro şi o participaţie la eJobs Group. Acţionarii site-ului de recrutare online eJobs.ro au vândut 30% din companie către fondul american de investiţii Tiger Global Management pentru o sumă de peste 4,2 milioane de euro. Conform casei de avocatura Biriş Goran, implicată în ambele tranzacţii de partea fondului de investiţii american Tiger Global Management, suma celor doua contracte de vânzare a fost de 10 milioane euro.

Te-ar mai putea interesa și
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general al NATO
”Nu este prea târziu pentru ca Ucraina să câştige” în războiul împotriva Rusiei – secretarul general ...
"Nu este prea târziu ca Ucraina să câştige" în războiul împotriva Rusiei, cu condiţia ca Occidentul să-şi respecte promisiunile de a-i furniza mai multe arme, a declarat joi secretarul......
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Înjumătățirea Bitcoin a dus la o creștere a cererii de monede meme (P)
Mult anticipata și discutata înjumătățire a cantității disponibile de Bitcoin a avut loc în 20 aprilie. Această ...
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
Grecia exclude trimiterea în Ucraina a unor sisteme de apărare antiaeriană
 Prim-ministrul elen Kyriakos Mitsotakis a declarat că Grecia nu poate oferi Ucrainei sisteme de apărare antiaeriană ...
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Şomajul în Germania ar urma să atingă în acest an cel mai ridicat nivel de după 2015 – studiu
Slăbiciunile economiei germane îşi vor face simţite efectele asupra pieţei muncii, iar numărul şomerilor ar urma să ...