1EUR = 4.8738 RON | Bucureşti 19 º

Companii

Rio Bucovina estimează afaceri de 122 milioane lei în acest an, în creştere cu 14%

Producătorul de apă îmbuteliată Rio Bucovina estimează pentru acest an afaceri de 122 milioane de lei, cu 14% peste rulajul de anul trecut, ritm de creştere inferior celui înregistrat în 2011.

22 mai, 2012 | Mediafax

Compania a încheiat anul 2011 cu o cifră de afaceri de peste 107 milioane de lei, în creştere cu 27% comparativ cu anul precedent, dar sub estimările companiei. De la lansarea companiei pe piaţă şi până în prezent Rio Bucovina a avut o evoluţie ascendentă an de an, de la o cifră de afaceri de 32 milioane de lei la finalul anului 2006, se arată într-un comunicat al producătorului.

"Chiar dacă cifra de afaceri pe care am realizat-o este uşor sub estimările noastre de anul trecut, de 110 milioane de lei, am reuşit într-un context economic dificil şi în condiţiile unei pieţe extrem de competitive să ne menţinem evoluţia ascendentă. Anul trecut a fost marcat de o comunicare foarte agresivă pe TV, dublată de promoţii puternice la raft, atât la nivel de trade marketing, cât şi către consumatorul final, dar şi de intrarea unor branduri noi pe piaţă. Pe fondul unei creşteri a costurilor pentru servicii, utilităţi şi materii prime, datorită numărului mare de promoţii, consumatorii au plătit în final acelaşi preţ la raft, ceea ce a condus la o scădere a profitului tuturor jucătorilor din piaţă", a declarat Camelia Hoinărescu, director marketing Rio Bucovina.

O altă tendinţă observată anul trecut este creşterea gradului de informare al consumatorilor.

Pentru 2012, Rio Bucovina estimează o creştere a cotei de piaţă până la 9,2%.

"Anul acesta se anunţă o vară lungă şi caldă, ceea ce va duce implicit la o creştere a consumului de apă, astfel încât estimăm că piaţa va avea un avans de 5% până la 7%", a adăugat Hoinărescu.

Rio Bucovina activează atât domeniul îmbutelierii şi producţiei de apă minerală naturală şi băuturi răcoritoare cât şi în domeniul distribuţiei de produse alimentare şi nonalimentare.

Firma, înfiinţată în 2006, este deţinută integral de un cetăţean sirian, Ahmad Khatab.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO