Rippling, un startup din Silicon Valley evaluat la 13,5 miliarde de dolari, vine în România

Startup-ul american de software pentru gestionarea resurselor umane Rippling, evaluat la 13,5 miliarde de dolari, după ce în luna aprilie a strâns 200 de milioane de dolari într-o rundă de finanțare condusă de firma de investiții Coatue, a intrat pe piața din România.
Lidia Neagu - Dum, 26 mai 2024, 21:58
Rippling, un startup din Silicon Valley evaluat la 13,5 miliarde de dolari, vine în România

Rippling oferă o platformă de gestionare a forței de muncă care combină resursele umane, tehnologia informației și finanțele. Se adresează companiilor cu mai puțin de 2.000 de angajați, startup-ul având circa 15.000 de clienți, printre aceștia numărându-se Taskrabbit și Five Guys.

Cu sediul în San Francisco, California, compania s-a extins la nivel global cu 2.800 de angajați în birouri din SUA, India, Irlanda, Marea Britanie și Australia.

În urma ultimei runde de finanțări, evaluarea Rippling a urcat cu 20%, de la 11,25 miliarde de dolari în martie 2023, când a obținut 500 milioane de dolari în doar 12 ore.

Povestea Rippling

Startup-ul a fost înființat în 2016 de către Parker Conrad și Prasanna Sankar. Anterior, Conrad a mai fondat o companie care a ajuns unicorn și apoi a falimentat. Zenefits, un alt startup care automatizează procesele de resurse umane, ajunsese la o evaluare de 4,5 miliarde de dolari. Apoi, totul s-a destrămat pe măsură ce creșterea companiei a stagnat pe fondul unor probleme de conformitate, printre care se numărau brokeri care vindeau asigurări de sănătate în state în care nu erau autorizați să facă acest lucru.

Nu numai că au existat eșecuri în ceea ce privește licențele brokerilor, dar s-a aflat și că Conrad a creat un program informatic, cunoscut sub numele de macro, care a permis brokerilor de asigurări să petreacă mai puține ore de pregătire online decât cele necesare pentru obținerea licențelor din California. (Ulterior, Zenefits și Conrad au ajuns la o înțelegere cu autoritățile în legătură cu acuzațiile de inducere în eroare a investitorilor legate de licențele de asigurare de stat și de neprezentare a programului informatic; fără a recunoaște sau nega constatările, Zenefits a plătit o penalitate de 450.000 de dolari, iar Conrad a plătit personal puțin peste 533.000 de dolari).

SAN FRANCISCO, CALIFORNIA – OCTOBER 20: Co-founder & CEO al Rippling Parker Conrad la TechCrunch Disrupt 2022 în San Francisco, California. (Foto de Kimberly White/Getty Images pentru TechCrunch)

În februarie 2016, Conrad a demisionat, în timp ce Zenefits a făcut reduceri de personal și și-a redus evaluarea la mai mult de jumătate sub noua conducere. În șase săptămâni a decis să înființeze o nouă companie, chiar și în timp ce fosta sa companie se clătina. A lansat Rippling în aprilie 2016, lucrând de acasă împreună cu fostul director de inginerie al Zenefits, Prasanna Sankar, 32 de ani, în calitate de cofondator și director de tehnologie, potrivit Forbes. Acum, CEO-ul s-a înconjurat de oameni cu experiență care îl pot ajuta.

Printre aceștia se numără Vanessa Wu, care s-a alăturat în calitate de consilier juridic general de la LiveRamp, companie cotată la bursă, o angajare destul de neobișnuită pentru o companie tânără. Aceasta este una dintre cei doi administratori ai Rippling România, alături de Matthew Maccinis (COO). Compania are sediul în București, în incinta One Herăstrău Office.

Platforma Rippling include produse pentru HR, pentru departamentul financiar și cel de IT și se adresează companiilor de retail, tehnologie, healthcare, restaurante, marketing, non-profit, servicii profesionale, producție, servicii financiare

 

Te-ar mai putea interesa și
Reglementările privind plafonarea salariilor şi indemnizaţiilor sunt aplicabile şi funcţionarilor din primării, consilii locale şi judeţene – ÎCCJ
Reglementările privind plafonarea salariilor şi indemnizaţiilor sunt aplicabile şi funcţionarilor din primării, consilii ...
Înalta Curte de Casaţie şi Justiţie (ICCJ) a stabilit, luni, că reglementările privind plafonarea salariilor şi indemnizaţiilor sunt aplicabile şi funcţionarilor publici şi personalului......
ING vrea să-şi majoreze veniturile până în 2027, în pofida costurilor mai ridicate
ING vrea să-şi majoreze veniturile până în 2027, în pofida costurilor mai ridicate
 ING Groep are ca obiectiv până în 2027 o creştere a veniturilor totale între 4% şi 5% pe an, pe fondul aşteptatului ...
OMV își rebranduiește rețeaua de benzinării din România. Cum vor arăta stațiile
OMV își rebranduiește rețeaua de benzinării din România. Cum vor arăta stațiile
OMV vine cu un nou design pentru rețeaua de stații de distribuție a carburanților din șapte țări din Europa Centrală ...
Program FIDELIS – O nouă emisiune de titluri de stat pentru populaţie va fi lansată marţi, 18 iunie 2024
Program FIDELIS – O nouă emisiune de titluri de stat pentru populaţie va fi lansată marţi, 18 iunie 2024
Ministerul Finanţelor lansează marţi, 18 iunie, o nouă emisiune FIDELIS de titluri de stat pentru populaţie, donatorii ...