Risc major de accidente fatale la intervenţiile neautorizate în reţelele de distribuţie a energiei electrice – E.ON

Intervenţiile neavizate şi neautorizate în instalaţiile de distribuţie a energiei electrice reprezintă un risc major de electrocutare, arsuri, incendii şi explozii, atrage atenţia E.ON Distribuţie România, într-un comunicat de presă.
Economica.net - mie, 11 nov. 2015, 09:10
Risc major de accidente fatale la intervenţiile neautorizate în reţelele de distribuţie a energiei electrice - E.ON

‘Constatăm cu îngrijorare producerea unui număr ridicat de incidente cauzate de ignorarea regulilor de siguranţă în vecinătatea reţelelor de distribuţie a energiei electrice. Multe dintre aceste evenimente nefericite puteau fi evitate, dar din păcate ajungem să vedem efectele tragice ale ignorării unor reguli clare. Trebuie să înţelegem, poate în ceasul al doisprezecelea, că energia electrică este utilă în viaţa cotidiană, dar, în acelaşi timp, are şi un grad sporit de pericol, dacă nu o utilizăm corect şi în siguranţă’, a precizat Simona Ciocan Covaliu, director general adjunct E.ON Distribuţie România.

Potrivit companiei, intervenţiile neautorizate la liniile aeriene şi cablurile subterane, în tablouri electrice, staţii şi posturi de transformare au impact direct asupra a persoanelor aflate în vecinătate, dar şi a consumatorilor, prin întreruperea furnizării energiei electrice.

Din datele E.ON Distribuţie România reiese că, în 2015, au fost consemnate trei incidente grave, fiind înregistrat decesul a două persoane din judeţele Suceava şi Neamţ, precum şi rănirea gravă a unei alte persoane din judeţul Suceava, ca urmare a ignorării potenţialelor pericole. Principala cauză a acestor trei evenimente tragice a fost intervenţia persoanelor neautorizate în zonele de protecţie a sistemului de distribuţie a energiei aflat sub tensiune.

‘Având în vedere că, în perioada următoare, în multe localităţi se vor monta instalaţii de iluminat festiv cu ocazia sărbătorilor de iarnă, compania noastră recomandă montarea corpurilor de iluminat doar cu aprobarea primăriilor, de către firme autorizate şi numai cu acordul E.ON Distribuţie România, în vederea asigurării condiţiilor de execuţie în siguranţă a lucrărilor, prin scoatere de sub tensiune a liniilor electrice. Informaţiile privind regulile de siguranţă venite din partea instituţiilor abilitate trebuie însuşite şi aplicate de consumatori. Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România au derulat, în ultimii ani, mai multe campanii de informare, prin intermediul parteneriatului ‘Împreună pentru siguranţă’. Aceste campanii vor continua in scopul creşterii gradului de responsabilizare în ceea ce priveşte aplicarea regulilor de siguranţă. Prin intermediul campaniilor de informare Inspectoratul General pentru Situaţii de Urgenţă şi E.ON România îşi propun să schimbe, în timp, comportamentul cetăţenilor, prin utilizarea corectă a surselor de energie’, se arată în comunicatul citat.

E.ON Distribuţie România menţionează, totodată, că persoanele care sesizează tablouri electrice, posturi de transformare şi firide neîncuiate sau cu sistemul de închidere deteriorat, stâlpi sau conductoare căzute la pământ, pot suna la numărul de telefon 0800.800.929.

Te-ar mai putea interesa și
Germania impune noi restricții pentru limitarea extinderii pandemiei
Germania impune noi restricții pentru limitarea extinderii pandemiei
Guvernul federal german a aprobat marţi o înăsprire a legislaţiei naţionale în vederea limitării răspândirii COVID-19, prin măsuri care pot avea întâietate în faţa celor adoptate la......
BEI ia în calcul să folosească tehnologia blockchain pentru vânzarea de obligaţiuni
BEI ia în calcul să folosească tehnologia blockchain pentru vânzarea de obligaţiuni
Banca Europeană de Investiţii, braţul financiar al Uniunii Europene, intenţionează să utilizeze puterea tehnologiei ...
Regatul Unit nu vrea să ofere ajutoare de stat companiei Liberty Steel, dar îi va lăsa suficient timp ca să găsească soluții de finanțare
Regatul Unit nu vrea să ofere ajutoare de stat companiei Liberty Steel, dar îi va lăsa suficient timp ca să găsească ...
Marea Britanie îl va lăsa pe magnatul Sanjeev Gupta (foto) să evalueze diferite opţiuni de refinanţare pentru compania ...
Vaccinarea anti-COVID-19 a salariaților se va face pe baza unor liste întocmite de angajatori
Vaccinarea anti-COVID-19 a salariaților se va face pe baza unor liste întocmite de angajatori
Vaccinarea anti-COVID în cazul salariaţilor operatorilor economici se realiza fără programare în platformă, în baza ...