1EUR = 4.8725 RON | Bucureşti 8 º

Extern

Ritmul de creştere al vânzărilor auto în China se va înjumătăţi în 2015 - Asociaţia Producătorilor Auto din Germania

Vânzările auto în China vor creşte anul acesta cu doar 6%, faţă de 12,7% anul trecut, din cauza încetinirii creşterii economiei, a estimat Asociaţia Producătorilor de Autovehicule din Germania (VDA), transmite Reuters.

21 apr, 2015 | Agerpres

Cu toate acestea, principalii producători auto prezenţi în China, cea mai mare piaţă auto din lume, vor continua să investească în noi fabrici. Companiile auto germane şi-au majorat cota de piaţă în China la 23% în primele două luni din acest an, de la 21,2% în 2014, a afirmat preşedintele VDA, Matthias Wissmann, la Salonul auto de la Shanghai.

Acestea a adăugat că cererea pentru maşini noi în China încă este departe de a fi îndeplinită, în special în oraşele de mărime medie şi în vestul ţării, fiind doar 52 de maşini la mia de locuitori, faţă de 540 de maşini la mia de locuitori în Germania.

În ianuarie, Asociaţia Producătorilor Auto din China (CAAM) a estimat că livrările de autoturisme, SUV-uri şi vehicule cu utilizare multiplă vor creşte anul acesta cu 7%, la 25,1 milioane de unităţi. Anul trecut, avansul a fost de 6,9%, la 23,5 milioane de unităţi, scrie Agerpres.

În primul trimestru din acest an, vânzările auto în China au urcat cu 3,9%, la 5,3 milioane de unităţi, iar livrările de SUV-uri au înregistrat un avans de 48,8%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO