1EUR = 4.8745 RON | Bucureşti 6 º

Companii

Ritmul investiţiilor în energia regenerabilă "cu siguranţă" nu va continua - reprezentant ANRE

Piaţa de energie regenerabilă "cu siguranţă" nu va mai avea ritmul de dezvoltare de până acum, iar structura investitorilor se va modifica, adică fonduri de investiţii mari vor prelua multe proiecte, iar IMM-urile şi consumatorii casnici vor investi în propriile unităţi de producţie a energiei.

10 dec, 2013 | Mediafax

"Cu siguranţă nu va continua ritmul de dezvoltare de până acum. Se vor schimba şi participanţii la piaţa de energie regenerabilă. Fonduri de investiţii mari capabile să investească în proiecte mari. Mă aştept ca şi IMM-urile şi consumatorii casnici să îşi instaleze propriile unităţi de producţie", a declarat marţi Zoltan Nagy Bege, membru în conducerea Autorităţii Naţionale de Reglementare în domeniul Energiei (ANRE), într-o conferinţă pe teme energetice.

El a adăugat că ANRE a transmis Comisiei Europene (CE) un proiect privind stabilirea unor tarife fixe pentru unităţile fotovoltaice cu o putere mai mică de 1 MW şi pentru centralele în cogenerare de 2 MW. Răspunsul CE este aşteptat în primul trimestru al anului viitor, urmând ca aplicarea tarifelor, a căror valoare Bege nu a menţionat-o, să înceapă până în iunie 2014.

Potrivit lui Bege, la începutul anului existau proiecte eoliene de 1.800 MW, iar până la finele anului ar putea ajunge la 2.300 MW. Proiectele fotovoltaice cumulează 700 MW, putând ajunge la 800 MW.

În privinţa proiectelor hidroenergetice şi pe biomasă nu au existat în acest an evoluţii spectaculoase, a mai spus Bege.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO