1EUR = 4.8397 RON | Bucureşti 27 º

Companii

Roșu intens la Bursă: Cotațiile au pierderi de două cifre. Scăderile se accentuează în a doua parte a zilei - UPDATE ora 14.00

Titlurile mai multor emitenți s-au prăbușit azi la Bursa de Valori București, potrivit datelor de pe site-ul Bursei. În această dimineaţă, la puţin timp după deschiderea pieţei, acţiunile Petrom (SNP) scădeau cu 24%, acțiunile BRD scădeau cu 12%, iar cele ale Romgaz cu aproape 11%, aceste acțiuni consemnând cele mai mari deprecieri. Situația s-a schimbat până la prânz, insă pierderile rămân considerabile. 

09 mar, 2020 | ECONOMICA.net

UPDATE 15.00: Scăderile pe principalele acțiuni tranzacționate azi s-au accentuat în a doua parte a zilei.

UPDATE 14.00: Pierderile s-au adâncit față de prânz. Petrom afișează o pierdere apropiată de cota de suspendare, la aproape 14%. Băncile pierd în pas cu SIF-urile, însă BRD se desprinde ușor din rând pe parte negativă. Are cea mai mare scădere dintre bănci, de aproape 8%. Contează și că e adouacea mai tranzacționată acțiune bancară, după Banca Transilvania, care înregistrează azi cea mai mare valoare tranzacționată de la Bursa bucureșteană.

UPDATE ora 13.10: Bursa continuă să afișeze pierderile de la mijlocul zilei. Dintre cele mai tranzacționate acțiuni ale momentului, cea mai performantă e Medlife, cu o scădere de doar 0,54%.

UPDATE ora 12.20: Cea mai tranzacționată acțiune de azi, cea a Băncii Transilvania (TLV), scădea la orele 12.20  cu 4,33%. Cea mai mare depreciere din top 10 cele mai lichide acțiuni de azi era în dreptul Petrom (SNP), de 12,66%. Indicele BET arăta o pierdere de 6,20%.După scăderile de azi, bursa arată o scădere lunară de aproximativ 20%.

UPDATE 12.30: Iată cum arătau cotațiile pentru cele mai tranzacționate acțiuni de la BVB la ora 12.30


Titlurile Petrom (SNP), se depreciau la ora 11.00 a.m. cu 12%, acțiunile BRD scădeau cu 7%, iar cele ale Romgaz cu peste 5%, aceste acțiuni consemnând cele mai mari deprecieri.

Scăderi importante consemnau și ceilalți mari emitenți: Nuclearelectrica minus 6%, Alro minus 11%, Banca Transilvania minus 5%, Transgaz minus 6%.

BVB a informat că mai multe acțiuni (Petrom, Transelectrica, Alro, Electrica), au intrat în ceea ce se cheamă mecanismul de întrerupere a volatilității ceea ce se definește ca "o modalitate de protectie si un instrument de administrare a riscului de piata, care sa previna perturbari artificiale ale pretului de piata, contribuind la imbunatatirea continuitatii preturilor si asigurand un grad ridicat de calitate a pietei"
Bursa de valori București urmează astfel trandul celorlalte piețe de capital, afectate de epidemia de coronavirus.

Companiile petroliere suferă și de pe urma scăderii istorice a cotațiilor la petrol de duminică, de aproape 30%, cauzate de un război al prețurilor declanșat de Arabia Saudită ca urmare a deciziei Rusiei de a nu scădea producția.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO