ROCA devine cel mai mare acționar al Electroplast

Plaftorma de investiții și management, dedicată companiilor românești, ROCA, a devenit cel mai mare acționar al SC Electroplast SA, un brand românesc cu o tradiție de peste 25 de ani, aflat în top 10 producători de cabluri și lider pe piața de cabluri electrice pentru infrastructura feroviară.  Până la sfârșitul anului curent, ROCA își propune să obțină certificările necesare exportului în Germania și Austria, pentru 2020 fiind planificată expansiunea internațională în aceste piețe externe și nu doar.
Răzvan Zamfir - mar, 25 iun. 2019, 09:37
ROCA devine cel mai mare acționar al Electroplast

ROCA a preluat acțiunile Electroplast de la compania Italian Cable Company S.P.A., la rândul său producător important de cabluri de alimentare și fire electrice pentru aplicații industriale. Împreună cu acționarii fondatori Electroplast, ROCA a formulat deja, un cadru de colaborare între cele două entități. Pentru finalizare, tranzacția mai are nevoie doar de avizul Consiliului Concurenței.

„Suntem bucuroși să avem alături un investitor experimentat și avem convingerea că ROCA va deveni partenerul puternic de care avem nevoie în activitatea noastră. Credem că expertiza și instrumentele pe care le oferă ROCA vor contribui la succesul proiectelor noastre și ne vor ajuta să atingem următorul nivel al dezvoltării”, spune Gavril Mureşan, CEO al companiei Electroplast.

În 2018, Electroplast SA a avut o cifră de afaceri de peste 82 de milioane de lei, estimările pentru 2019 fiind de depășire a sumei de 90 de milioane de lei. Compania a intrat pe piața românească în 1993, are peste 100 de angajați și și-a construit de la înființare și până în prezent un portofoliu diversificat de clienți, printre care se numără Telekom, Compania Națională de Căi Ferate CFR , Siemens, Alstom Franța, VLG.

„Investiția în producția de cablu este o mutare strategică datorită oportunităților de dezvoltare a infrastructurii rutiere, feroviare și subterane pe care România le are. Avem încredere că odată cu finalizarea tranzacției complexe, la care muncim intens încă de anul trecut, vom putea valorifica acest potențial. Prin plasări de capital, diversificarea produselor și pătrunderea pe noi piețe, ne propunem ca Electroplast să acceadă în top 3 producători de cablu din țara noastră”, susține Rudi Vizental, CEO ROCA.

Produsele principale ale Electroplast sunt cablurile electrice din cupru sau aluminiu, cu o gamă de producție variată, atât în ce privește tipul și grosimea cablurilor cât și tipul de izolație folosită. De asemenea, compania deține un laborator de încercări modern, acreditat atât de RENAR (organismul național de acreditare în domeniu) precum și de AFER (autoritatea feroviară română), pentru încercări aferente domeniului feroviar. Infrastructura, alături de sectoarele auto, energetic, comercial, industrial, construcții civile și telecomunicații sunt principalele domenii de folosire a cablurilor fabricate de companie.

 

Te-ar mai putea interesa și
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Cotaţia acţiunilor a scăzut şi petrolul s-a scumpit după atacul Israelului asupra Iranului
Acţiunile şi obligaţiunile asiatice au scăzut vineri, în timp ce monedele de refugiu, aurul şi ţiţeiul au crescut, după ştirile că Israelul a atacat Iranul, intensificând îngrijorările......
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze lichefiate a Europei ar urma să atingă vârful în 2024
Cererea de gaze naturale lichefiate (GNL) a Uniunii Europene ar putea atinge nivelul de vârf în acest an, pe măsură ce ...
Israelul a atacat pentru a demonstra că are capacitatea ofensivă de a ajunge în centrul Iranului – presă
Israelul a atacat pentru a demonstra că are capacitatea ofensivă de a ajunge în centrul Iranului – presă
 Atacul aerian pe care Israel l-a lansat vineri împotriva Iranului a avut scopul de a demonstra Teheranului că israelienii ...
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
SUA blochează aderarea palestiniană deplină la ONU
Statele Unite au pus capăt joi speranţei firave a palestinienilor de a deveni membri cu drepturi depline la ONU, impunând, ...