ROCA Industry finalizează tranzacția prin care preia compania Workshop Doors

Holdingul de materiale de construcții ROCA Industry anunță finalizarea tranzacției prin care preia 70% din capitalul social al Workshop Doors. Prețul plătit pentru pachetuld e acțiuni este de 30 de milioane de lei. Conform termenilor tranzacției, holdingul are posibilitatea de a achiziționa un pachet suplimentar de 30% din părțile sociale emise de Workshop Doors.
Ion Dobreanu - vin, 09 feb. 2024, 21:13
ROCA Industry finalizează tranzacția prin care preia compania Workshop Doors

ompania Workshop Doors, prezentă pe piața ușilor de interior începând cu anul 2009, operează cu două facilități de producție, situate în Reghin și Petelea, județul Mureș. În ultimul exercițiu financiar, aferent anului 2023, compania a realizat o cifră de afaceri estimată la 48,8 milioane de lei și EBITDA de peste 12 milioane de lei, exportând o proporție semnificativă din producția sa proprie.

„Această achiziție subliniază angajamentul ferm al ROCA Industry de a-și consolida poziția pe piața producătorilor de materiale de construcții prin adăugarea unui nou jucător important în holding. Experiența în sectorul ușilor de interior, acumulată în ultimii ani de echipa ROCA Industry prin intermediul Eco Euro Doors, dar și know-how-ul fondatorului Workshop Doors, care rămâne alături de noi, reprezintă o premisă a succesului pentru îmbunătățirea proceselor atât la nivel operațional, comercial, cât și a canalelor de aprovizionare. Prin aceast pas, intrăm într-un stadiu nou de dezvoltare și scalare a holdingului, având capacitatea de a crea un jucător de referință la nivel european”, a declarat Ionuț Bindea, CEO ROCA Industry.

Prin această achiziție, holdingul vizează, în viitor, o posibilă fuziune între Workshop Doors și Eco Euro Doors, cel mai mare producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale, păstrându-și opțiunile deschise cu privire la organizarea viitorului jucător european, care să permită amplificarea capacității de producție și diversificarea portofoliul cu produse noi competitive pe piața din România, dar și la nivel european.

Procesul de achiziție a fost inițiat în 18 august 2023, prin intermediul Eco Euro Doors, aceasta cedând ulterior către ROCA Industry contractul de vânzare-cumpărare, împreună cu toate drepturile și obligațiile aferente.

În urmă cu trei zile, Consiliul Concurenței și-a dat acordul pentru perfectarea afacerii.

ROCA Industry este holdingul industrial deținut majoritar de ROCA Investments, o companie de private equity din România. Holdingul deține, direct și indirect, un număr de nouă companiiîn mai multe sectoare de activitate: BICO Industries (primul și cel mai mare producător național de plasă din fibră de sticlă și singurul producător autohton de armaturi din fibră de sticlă), Evolor (unul dintre cei mai mari jucători din industria de producție de vopsele și lacuri), Eco Eueo Doors (cel mai mare producător român de uși destinate construcțiilor rezidențiale), Workshop Doors (al doilea cel mai mare producător român de uși destinate constructiilor rezidentiale), DIAL (producător de produse din fir metalic), Electroplast (unul dintre cei mai importanți producători de cabluri electrice), precum si producătorii de fibră de sticlă Terra, Europlas si Iranga, prin intermediul BICO Industries.

Te-ar mai putea interesa și
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat pe ambasadorul rus după ce Moscova a naționalizat filiala locală a companiei Ariston
Italia l-a convocat sâmbătă pe ambasadorul rus după ce Moscova a anunţat că a trecut filiala Ariston Thermo Group sub controlul gigantului energetic rus de stat Gazprom, a anunţat şeful......
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda recompense pentru medaliile de aur cucerite la Paris
Șeful CIO Thomas Bach se opune în numele solidarității deciziei Federației Internaționale de Atlestism de a acorda ...
Preşedintele Comitetului Internaţional Olimpic (CIO), Thomas Bach, s-a distanţat de decizia inedită a Federației Internaționale ...
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Ciolacu: Statul român trebuie să aibă o aeronavă pentru delegaţiile guvernamentale, pentru sportivi, pentru preşedinte
Premierul Marcel Ciolacu a declarat sâmbătă că dacă statul român ar fi avut o aeronavă proprie, acum nu ar mai fi ...
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Internetul cu tot mai puțini oameni. Jumătate din trafic a fost generat de roboți, în 2023
Aproape jumătate (49,6%) din tot traficul de internet de anul trecut a fost generat de roboți, cu 2% mai mult față de ...