ROCA Investments intră în acţionariatul producătorului de plase de fibră de sticlă BICO Industries

ROCA Investments, parte din Impetum Group, soluție de capital, parteneriat și management pentru consolidarea afacerilor românești care au un viitor valid, se alătură acționariatului BICO Industries, liderul pieței de plasă din fibră de sticlă din estul Europei și cel mai mare producător autohton de armături din fibră de sticlă. BICO are o cotă de piață estimată la 35% la nivel național și 5% în Europa.
Economica.net - lun, 24 aug. 2020, 06:53
ROCA Investments intră în acţionariatul producătorului de plase de fibră de sticlă BICO Industries

Odată cu BICO Industries trecem la nivelul următor; este vorba de o companie cu perspective internaționale de scalare și cu un avans admirabil pe piața din Europa, către care direcționează deja 28% din totalul producției. BICO Industries poate și merită să câștige pentru România prestigiul de a fi țara de proveniență pentru textile tehnice de top. Vom pune umărul ca împreună să devenim unul dintre primii 3 jucători la nivel european din industria de fibră de sticlă. Aducem în acest parteneriat experiența noastră investițională acumulată în companii care sunt lideri naționali în domeniile lor”, a declarat Ionuț Bindea, Investment Manager ROCA Investments.

BICO Industries este o companie stabilă financiar și profitabilă, iar managementul îmbină într-un mix optim experiența și expertiza cu inovația, în rezultate spectaculoase în sectorul în care activează.Odată cu implicarea ROCA Investments este validat un plan de investiții pe 5 ani, menit să crească capacitatea de producție a companiei și profitul de aproape 3 ori. De altfel, în contextul în care cifra de afaceri în sectorul industrial a scăzut considerabil, și deși a fost obligată ca în perioada lunii aprilie 2020 să își înghețe activitatea de producție, BICO Industries a înregistrat în 2020 o creștere de 5% a rezultatului EBITDA comparativ cu perioada similară a anului trecut.

BICO Industries este liderul pieței de plasă din fibră de sticlă din estul Europei. Principalele sale produse sunt plasa din fibră de sticlă pentru armarea și ranforsarea termosistemelor și a placărilor cu rigips, precum și colțare (atât metalice cât și din plastic) cu plasă, comercializate in special sub brandul propriu, Hitrom, atât pe piața din România cât și din străinătate.

Turbotex, cea mai nouă linie de producție BICO Investments, recent deschisă la Piatra Neamț ca urmare a unei investiții de peste 1,5 milioane de euro, este complet automatizată și integrată. Prin cele două puncte de lucru pe care le deține, compania are capacități de producție complete: linii de urzire, linii de țesut, linii de tricotat și linii de apretare. Linia Turbodex permite producția de materiale complexe, respectiv: plase duble, plase izolate cu pâslă, plase laminate cu folie de aluminiu, și nu doar.

Te-ar mai putea interesa și
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Moneda meme chinezească PUMP strânge 280 de milioane în prevânzare. Unde se vor duce fondurile? (P)
Suma de 280 de milioane, strânsă de proiectul PUMP în prevânzare, nu doar că a depășit estimările inițiale, ci evidențiază și pofta în creștere constantă a comunității crypto pentru......
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia acuză Armenia că încearcă să rupă legăturile cu Moscova
Rusia a acuzat joi Armenia că încearcă să rupă legăturile din ce în ce mai fragile între cele două ţări, într-un ...
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse atacă obiective de infrastructură critică din apropierea oraşului Dnipro
Forţele ruse au atacat vineri dimineaţa obiective de infrastructură critică din districtul Kamianske, în apropierea ...
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
Cât vinde în week-end un mare retailer alimentar din România
În contextul discuțiilor legate de închiderea supermarketurilor și hypermarketurilor în week-end sau reducerea programului ...