Roche România – Divizia de Diagnostic, de patru ani pe piaţa românească. Bilanţul realizărilor

La patru ani de la intrarea pe piața românească a diviziei de Diagnostic a Roche Romania, Stavros Chisimellis, șeful reprezentanței companiei farmaceutice în România, ne-a povestit despre realizări, obiective și despre piața de diagnostic. Ce parteneriate a realizat Roche în România dar ș ice strategie de business are pe termen mediu, într-un interviu pentru ECONOMICA.NET.
Economica.net - lun, 14 apr. 2014, 20:20
Roche România – Divizia de Diagnostic, de patru ani pe piaţa românească. Bilanţul realizărilor

Ce obiective v-aţi propus să realizaţi in domeniul medical românesc?

Piaţa de diagnostic din România are un puternic potenţial de creştere. Nu trebuie să uităm că diagnosticarea In Vitro reprezintă mai puţin de 2% din totalul cheltuielilor în sănătate, la nivel mondial, dar rezultatele testelor de diagnostic influenţează peste 60% din deciziile medicale critice. Deci, prioritatea mea o reprezintă creşterea importanţei şi valorii diagnosticării, pe piaţa locală, domeniu în care Roche poate juca un rol de lider.

Cum activează compania pe piaţa românească? Cum reacţionează concurenţii?

Activitatea Diviziei de Diagnostic a Roche România are în vedere în aceeaşi măsură atât sectorul public, cât şi pe cel privat. Avem produse care se adresează diferitelor nevoi ale clienţilor de la laboratoarele mici la laboratoare integrate de mari dimensiuni, dar ceea ce ne face cu adevărat puternici pe piaţă sunt serviciile de consultanţă, puse la dispoziţia clienţilor noştri şi, nu în ultimul rând, echipa dedicată şi motivată, care susţine aceste produse deosebite.

Ce creşteri de vânzări a avut Roche România Diagnostics Division în 2013?

Comparativ cu anul 2012, în 2013, nivelul vânzărilor Diviziei de Diagnostic a grupului Roche, în România a înregistrat o creştere cu o cifră, în procente, în conformitate cu estimările noastre iniţiale. Pe parcursul anului 2013, principalii piloni pe care s-a bazat creşterea vânzărilor Diviziei de Diagnostic în România au fost ariile de Chimie Clinică şi Imunodiagnosticare.

Ce teste sau aparatură de diagnostic se folosesc în România?

Trebuie să spun că, în acest domeniu, România nu este cu mult diferită de alte ţări europene. Pe de altă parte, există o diferenţă în ceea ce priveşte gama de produse disponibile în laboratoarele din spitalele publice şi cele disponibile în laboratoarele private. Laboratoarele din spitale efectuează mai multe teste pe partea de chimie clinică, în timp ce laboratoare private oferă o mare varietate de teste, atât pe partea de chimie clinică, dar şi în aria de imunologie.

Aveţi încheiate parteneriate cu o serie de spitale şi clinici private din România. Care este cel mai solicitat echipament medical?

Roche oferă o gamă largă de soluţii, care acoperă segmente diferite de piaţă, pornind de la servicii de bază pentru laboratoare, la soluţii pentru laboratoarele de patologie şi cele de diagnostic molecular, şi ajungând până la produse ce pot fi folosite chiar în saloane, Unităţi de primiri urgenţe şi cele de terapie intensivă, fără să uităm produsele ce pot fi utilizate direct de către pacienţi.

Acest portofoliu variat face ca Divizia de Diagnostic a Roche România să fie considerată partenerul preferat pentru spitalele publice şi private. Segmentul nostru de Professional Diagnostics, care cuprinde atât instrumente cât şi reactivi pentru Chimie Clinică şi Imunohistochimie, a înregistrat cea mai importantă creştere.

Roche România – Divizia de Diagnostic este de patru ani pe piaţa românească. Cum arată un bilanţ al realizărilor până acum?

În 2009, Divizia de Diagnostic a Grupului Roche a decis înfiinţarea filialei în România, ţinând cont de potenţialul pieţei locale, dar şi de oportunităţile semnificative de creştere, pe care această piaţă le putea oferi. În general, în ultimii ani am reuşit să construim o organizaţie puternică prin angajarea unor persoane competente, cu expertiză anterioară în domeniu. La momentul actual, Roche România, Divizia de Diagnostic are 76 angajaţi. Însă, cea mai importantă realizare a noastră în ultimii ani a fost să facem din această companie „a great place to work”, ceea ce ne-a permis să atragem profesionişti motivaţi.

Din punct de vedere al pieţei, analizând toate aspectele sale, putem spune că realizările noastre includ, de asemenea, introducerea soluţiilor preanalitice – instrumente care cresc standardizarea şi reduc erorile preanalitice din laborator – pătrunderea puternică pe piaţa privată şi, nu în ultimul rând, lansarea platformelor automate de Tissue Diagnostics.

Cum sunt privite de personalul medical din România soluţiile de diagnostic oferite de Roche?

Portofoliul Diviziei de Diagnostic este cunoscut şi apreciat pentru varietatea largă şi înalta calitate a produselor şi serviciilor, dar mai ales pentru asistenţa continuă pe care colegii mei o oferă, răspunzând rapid solicitărilor şi nevoilor clienţilor noştri. Aşa cum am menţionat anterior, acesta este aspectul care ne face diferiţi şi puternici pe piaţa locală.

Care sunt direcţiile spre care se orientează strategia companiei în următorii 2-5 ani?

Fiind o companie care se concentrează pe îmbunătăţirea vieţii pacienţilor, Divizia de Diagnostic a Grupului Roche în România îşi bazează strategia pe doi piloni: eficienţa testelor şi valoarea medicală. Eficienţa testelor are de-a face cu viteza, precizia şi fiabilitatea testărilor de laborator, prin automatizare, fluxuri de lucru integrate şi managementul informaţiilor de laborator. În acest domeniu, soluţiile preanalitice oferite de Roche pot juca un rol important în reducerea erorilor, creşterea standardizarii şi îmbunătăţirea rezultatelor pentru pacienţi. Este de aşteptat ca valoarea medicală a testelor de diagnostic să devină un factor cheie din ce în ce mai important al succesului nostru viitor şi de aceea vom continua să investim nu numai în lansarea de noi teste, dar şi în comunicarea valorii medicale pe care produsele noastre o aduc.

Te-ar mai putea interesa și
Autonom raportează pentru 2023 venituri de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13%. Profitul net însă a scăzut cu 48%
Autonom raportează pentru 2023 venituri de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13%. Profitul net însă a scăzut cu 48%
Autonom Services S.A., cea mai extinsă rețea de mobilitate din România, raportează că a înregistrat anul trecut venituri totale de 728,9 milioane de lei, în creștere cu 13% față de anul......
Inflația în SUA a revenit pe creștere în luna martie, potrivit datelor publicate de Departamentul Comerțului cu câteva zile înainte de reuniunea comitetului Rezervei Federale
Inflația în SUA a revenit pe creștere în luna martie, potrivit datelor publicate de Departamentul Comerțului cu câteva ...
Inflaţia a revenit pe creştere în luna martie în Statele Unite ale Americii, potrivit indicelui preţurilor de consum ...
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele două proiecte finalizate deja la noi. Interviu cu John Stuart, CEO DRI
Divizia de regenerabile a celui mai bogat ucrainean vrea de nouă ori mai multe capacități în România, după primele ...
John Stuart este CEO al  DTEK Renewables International (DRI), divizia de regenerabile a conglomeratic energetic ucrainean ...
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim pleacă de la conducerea Allianz-Țiriac Pensii Private începând cu data de 30 aprilie 2024
Virgil Ichim, CEO Allianz-Țiriac Pensii Private, pleacă de la conducerea companiei începând cu data de 30 aprilie 2024, ...