Roche schimbă modelul de distribuţie pentru a facilita accesul pacienţilor la medicamente pentru tratamentul unor boli grave

Roche România facilitează accesul pacienţilor la medicamentele destinate tratamentului unor boli cronice grave, prin reconfigurarea modelului de distribuţie a produselor sale.
Economica.net - mie, 29 iun. 2016, 11:11
Roche schimbă modelul de distribuţie pentru a facilita accesul pacienţilor la medicamente pentru tratamentul unor boli grave

Necesitatea implementării unui nou model de distribuţie a survenit în urma celor câteva sute de sesizări primite de-a lungul anului 2015 de la pacienti, medici şi farmacişti, cu privire la lipsa de disponibilitate a anumitor produse de pe piaţă.

Dezvoltat în colaborare cu partenerii companiei, dar şi pe baza sugestiilor primite de la asociaţiile de pacienţi, medici, farmacisti şi managerii de spitale, noul model de distribuţie va permite atât spitalelor, cât şi farmaciilor de circuit deschis, să pună la dispoziţia pacienţilor medicamentele necesare, fară eventuale întreruperi şi în cantităţi suficiente.

„Pentru noi, pacienţii sunt în centrul activității noastre. Credem că este esenţial ca ei să aibă acces la medicamentele de care au nevoie, la timp si în cele mai bune condiţii. De aceea, doresc să le mulţumesc tuturor partenerilor noştri pentru sprijinul acordat în optimizarea sistemului de distributie. Am dovedit astfel că putem lucra împreună pentru beneficiul pacienţilor”, a declarat Martine Draulette, General Manager al Roche România.

Acest model de distributie este introdus în premieră în România şi este inspirat din modele de succes, similare, existente pe pieţe din alte ţări membre ale Uniunii Europene.

Important pentru pacienţi

Pentru a facilita accesul la medicamentele prescrise, Roche România vine din nou în întâmpinarea pacienţilor prin lansarea, în cadrul noului model de distribuţie, a programului “Direct – la – Farmacie”.

Astfel, sunând la numărul de telefon gratuit 0800 390 090, de luni până vineri, între orele 09:00 – 18:00, pacienţii vor putea avea acces la medicamentul Roche care le-a fost prescris, prin intermediul uneia dintre farmaciile partenere în acest program.

Programul “Direct – la – Farmacie” este disponibil doar pentru medicamentele Roche destinate tratamentului cancerului şi afecţiunilor reumatologice, ce se pot elibera în farmaciile de circuit deschis.

Important pentru farmacii

Programul “Direct – la – Farmacie” este deschis oricăror farmacii care doresc să adere, deoarece toate farmaciile sunt eligibile și încurajate să se înscrie în noul sistem. Toate detaliile legate de modalitatea de înscriere a farmaciilor, pot fi solicitate la adresa de e-mail: [email protected].

Prezent pe piata romaneasca inca din perioada interbelica, Roche isi redeschide reprezentanta locala in anul 1992. În anul 2005, grupul Roche ia decizia să înființeze societatea comercială S.C. Roche Romania SRL, urmând ca activitatea reprezentanței din București să fie preluată de compania locală nou înființată.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...