1EUR = 4.7764 RON | Bucureşti 8 º

Companii

Rockwool a finalizat construcţia unei fabrici de vată minerală de 50 mil. euro la Ariceştii Rahtivani

Producătorul de vată minerală Rockwool a deschis prima sa fabrică din România, o investiție în valoare de 50 milioane euro. Aceasta are o capacitate de aproximativ 45.000 de tone pe an, fiind cea mai mare unitate  de profil din țara noastră. Fabrica este amplasată pe un teren de 30 de hectare, în parcul industrial Ploieşti West Park din localitatea Ariceștii Rahtivani, în apropiere de Ploiești.

03 dec, 2019 | ECONOMICA.net

Produsele Rockwool, folosite în special pentru termoizolarea clădirilor, vor fi livrate cu preponderență pe plan local, România fiind una dintre cele mai mari piețe de izolații din Europa. O parte a producţiei va merge la export, în special în țări apropiate de România.

În fabrica de la Ariceștii Rahtivani lucrează în jur de 150 de persoane, majoritatea fiind din județul Prahova, iar până la finalul anului, va ajunge să depășească 170 de persoane. În mod indirect, fabrica ar trebui să aducă alte 300 de locuri de muncă în servicii și logistică.

Materia primă pentru producţia de la Ariceştii Rahtivani provine în cea mai mare parte din ţara noastră, vata minerală bazaltică fiind obținută prin procesarea bazaltului, o rocă vulcanică naturală care se găsește în abundență în România.

Compania face parte din Rockwool Group, care are aproximativ 11.600 de angajaţi în 39 de țări, unde produce și comercializează  soluții bazate pe vată bazaltică, de la izolații generale de clădiri până la plafoane acustice, de la sisteme de placări exterioare până la soluții horticole, de la fibre create pentru utilizare industrială până la izolații pentru industria navală și platforme marine. 

 

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO