1EUR = 4.8737 RON | Bucureşti -1 º

News

Rodin Traicu, Mihai Albulescu şi Florin Roman, votaţi de comisiile parlamentare pentru Comitetul de reglementare al ANRE

Comisia de industrii şi servicii din Camera Deputaţilor şi Comisia economică, de industrii şi servicii din Senat au votat miercuri, în şedinţă comună, propunerile care vor fi înaintate plenului Parlamentului pentru posturile vacante din Comitetul de reglementare al Autorităţii Naţionale de Reglementare în Energie (ANRE).

16 mar, 2016 | ECONOMICA.net

Pentru postul de vicepreşedinte al Comitetului a fost propus Rodin Traicu, fost secretar de stat în Ministerul Economiei. Totodată, Mihai Albulescu, fost secretar de stat în Ministerul Energiei, şi Florin Roman, au fost propuşi pentru a fi membri în Comitetul de reglementare, au declarat pentru AGERPRES surse parlamentare.

În cursă s-au înscris 16 candidaţi până la termenul-limită, 1 februarie 2016.

De asemenea, comisiile au acceptat contestaţia depusă de unul dintre candidaţi, astfel că ultimele două candidaturi, depuse după termenul-limită, au fost respinse. Candidaturile respinse erau ale lui Radu Cosmin Bădiţă şi Dragoş Constantin Rîmniceanu.

Potrivit Legii 160/2012 privind organizarea şi funcţionarea ANRE, autoritatea are un preşedinte şi doi vicepreşedinţi, iar Comitetul de reglementare este format din şapte membri, inclusiv preşedintele şi vicepreşedinţii ANRE. Numirea membrilor Comitetului de reglementare al ANRE, cu nominalizarea funcţiilor, se face la propunerea comună a Comisiei pentru industrii şi servicii a Camerei Deputaţilor şi a Comisiei economice, industrii şi servicii a Senatului.

Preşedintele şi cei doi vicepreşedinţi trebuie să fi absolvit studii superioare în domeniile tehnic, economic sau juridic, cu luarea în considerare la desemnare a titlurilor ştiinţifice, să aibă o vechime în muncă de minimum 10 ani, precum şi o experienţă în funcţii de conducere de cel puţin 5 ani în domeniul energiei electrice, termice, al gazelor naturale sau în domenii conexe.

Totodată, membrii Comitetului de reglementare trebuie să fie cetăţeni români, cu domiciliul stabil în România, cu o bună reputaţie, cu studii superioare şi pregătire profesională în domeniul tehnic, economic sau juridic, având o vechime în muncă de minimum 10 ani, precum şi experienţă de minimum 5 ani în funcţii de conducere în instituţii publice centrale ori companii din domeniul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale.

"Membrii Comitetului de reglementare acţionează în mod independent de orice interes al participanţilor la piaţa de energie electrică sau cea de gaze naturale, nu solicită şi nu acceptă instrucţiuni directe din partea vreunei entităţi publice ori private în îndeplinirea atribuţiilor de reglementare care le revin, nu desfăşoară activităţi cu caracter lucrativ în sectorul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale, cu excepţia celor cu caracter didactic de instruire profesională, nu deţin acţiuni sau părţi sociale şi nu pot avea calitatea de membru în organele de conducere la societăţi comerciale cu obiect de activitate în sectorul energiei electrice, termice şi al gazelor naturale ori în orice alte domenii care se află în competenţa ANRE, în condiţiile legii", se mai arată în Legea 160/2012.

Sursa: AGERPRES

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO