Romaero cere de la fosta Phoenicia Hotels daune de peste un milion de euro

Romaero a deschis procedura de reziliere la Tribunalul Bucureşti a contractului de asociere cu Overseas Accomodations Services (fosta Phoenicia Hotels), încheiat acum şapte ani, în vederea dezvoltării unui centru de afaceri.
Adrian N. Ionescu - mie, 20 aug. 2014, 21:03
Romaero cere de la fosta Phoenicia Hotels daune de peste un milion de euro

Producătorul de subansamble aeronautice Romaero Bucureşti (RORX) a cerut rezilierea contractului de asociere cu Overseas Accomodations Services (fosta Phoenicia Hotels), încheiat acum şapte ani, în vederea dezvoltării unui centru de afaceri.

De asemeni, Romaero cere foştilor asociaţi daune de peste un milion de euro pentru neîndeplinirea obligaţiilor prevăzute în contract.

Conform contractului de asociere de acum şapte ani, Romaero a participat cu aport în natură (imobile şi terenuri din apropierea sediului) evaluat la 8 milioane de euro, la proiectul de dezvoltare a unui centru de afaceri.
Phoenicia Hotels urma să investească 10,5 milioane de euro, Romaero obţinând astfel 43% din participaţia la asociere, valabilă pe 20 de ani.

Fondată în 1920, Romaero şi-a trăit perioada de glorie între 1968 şi jumătatea anilor ’80, când a produs avioane Islander, Defender 4000 şi BAC 1-11.

Citeşte şi

Romaero vrea să-şi vândă imobilele puse la bătaie în asocierea cu Phoenicia Hotels
 

Te-ar mai putea interesa și
EXCLUSIV. Gratis, dar cu bani! Cine vrea să se racordeze la gaze și electricitate poate plăti costurile și primește banii în cinci ani. Racordarea e gratuită prin lege, dar e blocată
EXCLUSIV. Gratis, dar cu bani! Cine vrea să se racordeze la gaze și electricitate poate plăti costurile și primește ...
Racordarea la rețelele de gaze și energie electrică, devenită gratuită în urma reglementărilor emise în 2020, rămâne gratuită ca principiu, dar se va introduce o opțiune: aceea ca...
Patru noi vehicule, testate de EuroNCAP
Patru noi vehicule, testate de EuroNCAP
EuroNCAP, a dat astăzi publicității rezultatele primelor modele testate în 2021. Conform EuroNCAP, două mașini noi ...
Metrorex renovează stația Universitate
Metrorex renovează stația Universitate
Metrorex a demarat renovarea în regie proprie a stației Universitate, inaugurată în 1987. Lucrările vor consta în refacerea ...
Lipsa forţei de muncă revine în topul îngrijorărilor directorilor financiari din România – studiu Deloitte
Lipsa forţei de muncă revine în topul îngrijorărilor directorilor financiari din România – studiu Deloitte
 Insuficienţa forţei calificate de muncă a revenit printre îngrijorările liderilor de companii din România, după ...