Romaero furnizează componente pentru sistemul american anti-rachetă Patriot

Raytheon Missiles & Defense, divizie a companiei  Raytheon Technologies, a trimis o comandă către compania aerospațială românească ROMAERO S.A pentru producția de componente destinate sistemului de apărare antiaeriană și anti-rachetă Patriot, se arată într-un comunicat al companiei românești.
Economica.net - mar, 06 oct. 2020, 08:38
Romaero furnizează componente pentru sistemul american anti-rachetă Patriot

Colaborarea industrială dintre cele două entități îi va permite ROMAERO să livreze componente atât pentru România, cât și pentru celelalte 16 națiuni care se bazează pe sistemul Patriot pentru a le asigura apărarea integrată antiaeriană și anti-rachetă, arată comunicatul.

„Raytheon Missiles & Defense și-a luat angajamentul să susțină industria locală,” a spus Mike Ellison, Requirements & Capabilities Executive la Raytheon Missiles & Defense. „Acest parteneriat încurajează continuarea dezvoltării unei baze industriale românești puternice și va avea beneficii economice generate de comenzile curente și viitoare”, a mai declarant el.

Comanda de achiziție presupune producția de ansambluri mecanice ce vor fi incluse în procesul final de construcție a radarului Patriot. Începând cu livrarea acestei comenzi, ROMAERO va avea oportunitatea de a primi comenzi ulterioare venite din partea tuturor țărilor ce dețin Patriot.

„ROMAERO creează locuri de muncă și atrage comenzi ce vor fi onorate în România”, a spus Vasile Boicu, CEO ROMAERO. „Această oportunitate nu este doar despre mentenanța sistemelor achiziționate de România, ci mai ales despre faptul că de-acum avem posibilitatea să asigurăm suportul pentru numeroase țări care au peste 240 de unități de tragere Patriot instalate pe tot mapamondul.”

Virgil Popescu, Ministrul Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, apreciază includerea ROMAERO în sistemul global de aprovizionare al Raytheon Missile & Defense: ”Fiind parte a portofoliului de companii ale Ministerului Economiei, Energiei și Mediului de Afaceri, apreciez reușita ROMAERO de a face pionierat printre companiile publice din industria de apărare datorită acestui parteneriat cu o companie internațională de apărare de talia Raytheon Missiles & Defense. Acest lucru dovedește că există oportunități pentru experiența, expertiza și tradiția industriei naționale de apărare românești într-o piață globală extrem de competitivă, în care aceste sisteme au o valoare adăugată ridicată.”

ROMAERO este cea mai mare companie de stat din industria aerospațială și de apărare românească. Compania este specializată în servicii de întreținere și reparații pentru aeronave de transport civile și militare, precum și în producția industrială de aerostructuri și componente ale acestora. Cu o experiență de 100 de ani în domeniu, peste 900 de angajați cu înaltă calificare și un potențial semnificativ de creștere, ROMAERO are toate abilitățile necesare pentru a participa cu succes în programe extinse din domeniul aerospațial și al apărării, atât la nivel național, dar și global.

Cele 17 state care au achiziționat sistemul Patriot sunt: Statele Unite ale Americii, Olanda, Germania, Japonia, Israel, Arabia Saudită, Kuweit, Taiwan, Grecia, Spania, Coreea de Sud, Emiratele Arabe Unite. Qatar, România, Suedia, Polonia, Regatul Bahrain. 

Te-ar mai putea interesa și
A fost finalizată preluarea PayPoint și Payzone de către Innova Capital
A fost finalizată preluarea PayPoint și Payzone de către Innova Capital
După aproape șase luni de la anunțarea semnării tranzacției dintre Innova Capital și PayPoint PLC, procesul de achiziție a PayPoint Services S.R.L. și Payzone S.A. a fost finalizat cu......
Încrederea oamenilor de afaceri germani în economie a scăzut surprinzător în luna aprilie
Încrederea oamenilor de afaceri germani în economie a scăzut surprinzător în luna aprilie
Încrederea investitorilor germani a scăzut neaşteptat în aprilie, arată rezultatele unui studiu al Centrului European ...
Israelul își redeschide complet școlile
Israelul își redeschide complet școlile
Cancelaria prim-ministrului Benjamin Netanyahu a anunţat marţi că guvernul a decis redeschiderea pe scară largă a şcolilor, ...
Germania impune noi restricții pentru limitarea extinderii pandemiei
Germania impune noi restricții pentru limitarea extinderii pandemiei
Guvernul federal german a aprobat marţi o înăsprire a legislaţiei naţionale în vederea limitării răspândirii COVID-19, ...