1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Companii

România a ajuns al doilea partener comercial al Bulgariei. Suntem însă pe deficit

Principalii parteneri comerciali ai Bulgariei au fost, anul trecut, Germania, România, Italia, Grecia şi Belgia, ţări spre care au mers 67,4% din exporturile Bulgariei, scrie Novinite.

12 mar, 2012 | ECONOMICA.net

Exporturile totale ale Bulgariei au fost, în 2011, de 24,7 milioane de leva (circa 12,6 miliarde de euro), în creştere cu 33,6% faţă de nivelul consemnat anul precedent, potrivit datelor Statisticii de la Sofia. Importurile au fost însă de 27 de miliarde de leva (13,8 miliarde), rezultând aşadar un deficit comercial de circa 1,2 miliarde de euro,scrie Novinite.

Dacă, pe ansamblu, Bulgaria a fost pe deficit comercial anul trecut, în relaţia cu România vecinii noştri de la sud au avut excedent. Astfel, potrivit agenţiei române de presă Agerpres, exporturile de mărfuri bulgăreşti în România s-au ridicat la 1,9 miliarde de euro, în timp ce importurile de mărfuri din România au fost de 1,6 miliarde de euro. Rezultă aşadar un deficit comercial, pentru România, în relaţia cu Bulgaria, de circa 300 de milioane de euro.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO