1EUR = 4.8074 RON | Bucureşti 12 º

Companii

România a aprobat ajutoare de stat de peste 215 mil. euro pentru 23 de proiecte, în 2013

Ministerul Finanţelor Publice a aprobat, în 2013, ajutoare de stat de 215,47 milioane de euro, iar suma efectiv acordată anul trecut s-a ridicat la 107,35 milioane de euro, potrivit unui comunicat publicat pe site-ul instituţiei.

23 ian, 2014 | Agerpres

Printre principalii beneficiari de ajutor de stat anukl trecut s-au numărat companii străine precum Daimler, IBM, Microsoft, Dell, Delphi şi Continental Anvelope dar şi firme româneşti, cum este Adeplast.

'Printre principalii beneficiari de ajutor de stat în care au primit acorduri de finanţare în anul 2013, în baza schemelor administrate de Ministerul Finanţelor Publice, se află companii cu capital străin de renume internaţional precum: Daimler, IBM, Microsoft, Dell, Delphi, Continental Anvelope etc. dar şi companii cu capital românesc precum Adeplast etc. Principalele proiecte finanţate cu ajutor de stat şi finalizate în anul 2013 sunt cele ale companiilor Pirelli, Dacia-Renault, Rombat, Contitech (parte a grupului Continental) etc.' se precizează în comunicatul Ministerului.

În total, ajutoarele au fost aprobate pentru un număr de 23 de proiecte, care cumulează investiţii totale de peste 680 de milioane de euro şi urmează să genereze 7.967 de locuri de muncă.

În perioada 2007 - 2013, Ministerul Finanţelor a aprobat ajutoare de stat în valoare de 727,19 milioane de euro, iar suma efectiv acordată în perioada menţionată s-a ridicat la 319,33 milioane de euro, potrivit comunicatului citat.

Ajutoarele au fost aprobate pentru un număr de 52 de proiecte, care cumulează investiţii totale de peste 3 miliarde de euro şi urmează să genereze 20.107 locuri de muncă.

Dintre proiectele care au beneficiat de ajutoare de stat, 16 au fost deja finalizate, 8 dintre acestea în 2013.

'Valoarea ajutorului de stat aprobat reprezintă doar un sfert din totalul investiţiilor atrase prin acest mecanism de sprijin. De asemenea, ajutorul de stat aprobat acestor beneficiari va fi recuperat de către statul român prin contribuţii directe la bugetul general consolidat şi la bugetele locale pe termen mediu în proporţie de 141%, respectiv 1.753,77 milioane de euro', se menţionează în comunicatul MFP.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO