1EUR = 4.7800 RON | Bucureşti 10 º

Companii

România a avut cea mai mare creştere a preţurilor producţiei industriale din UE, în aprilie

Preţurile producţiei industriale au crescut în aprilie cu 2,6% în zona euro şi cu 2,9% în Uniunea Europeană, comparativ cu perioada similară din 2018, România fiind pe primul loc în rândul statelor membre, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat), conform Agerpres.

05 iun, 2019 | Agerpres

Toate statele membre au raportat creşteri ale preţurilor producţiei industriale în aprilie, cel mai semnificativ avans fiind înregistrat în România (6,7%), Ungaria (6,5%), Cipru (6,8%) şi Letonia (5,6%).

Conform datelor Eurostat, preţurile producţiei industriale au scăzut cu 0,3% în zona euro şi au rămas nemodificate în UE, în aprilie comparativ cu luna precedentă.

Cele mai mari creşteri lunare ale preţurilor producţiei industriale au fost raportate în Danemarca şi Grecia (ambele cu 1,2%) şi Ungaria (0,9%), iar cel mai semnificativ declin în Belgia (minus 1,7%), Italia (minus 1,5%) şi Suedia (minus 0,8%).

În aprilie, comparativ cu luna precedentă, România a înregistrat o creştere de 0,4% a preţurilor producţiei industriale, după un avans de 0,9% în martie.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO