România a devenit „groapa de gunoi” a rulmenţilor contrafăcuţi – URB Group

România a devenit "groapa de gunoi" a rulmenţilor contrafăcuţi, din China şi Pakistan, iar Guvernul trebuie să ia măsuri pentru stoparea acestui fenomen, a declarat vineri Harun Adiguzel, directorul general al grupului URB, din Turcia, proprietarul Rulmenţi Bârlad.
Economica.net - vin, 06 apr. 2012, 09:23
România a devenit

„Am investit în România peste 120 milioane de dolari la Rulmenţi Bărlad, de la privatizarea din anul 2000. Toată afacerea de aici a crescut de 15 ori. Contrafacerea rulmenţilor este însă o problemă, aproximativ 70% din rulmenţii de pe piaţa românească sunt contrafăcuţi. Din păcate, România a devenit «groapa de gunoi» a rulmenţilor contrafăcuţi din China şi Pakistan”, a declarat Adiguzel într-o conferinţă de presă la Bucureşti.

Adiguzel a adăugat că guvernul de la Ankara a aprobat o OUG prin care obligă firmele care comercializează rulmenţi contrafăcuţi să plătească „impozite de dumping”.

„Asta cerem şi Guvernului român. Cred că avem dreptul de a cere asta, pentru că suntem producători indigeni”, a mai spus Adiguzel.

Ministrul Economiei, Lucian Bode, prezent la conferinţa de presă a URB, i-a promis lui Adiguzel că va prezenta solicitarea sa premierului Mihai Răzvan Ungureanu şi a precizat că executivul de la Bucureşti este preocupat permanent de problemele investitorilor străini serioşi, nu a celor care îşi schimbă sediul săptămânal.

Bode a apreciat că privatizarea Rulmenţi Bârlad a fost una de succes.

„Privatizarea URB este o căsătorie fericită de afaceri, între un etalon al industriei româneşti şi un investitor serios. URB are peste 2.400 de angajaţi, fiind unul dintre cei mai mari angajatori din estul ţării. Guvernul îşi doreşte astfel de parteneri şi îi va susţine în orice demers care să le susţină activitatea”, a spus Bode.

URB produce anual 30,8 milioane de rulmenţi, iar până în 2023 grupul îşi propune să aibă zece unităţi de producţie şi o cifră de afaceri anuală de un miliard de dolari.

URB Group a avut anul trecut o cifră de afaceri de 200 milioane dolari, iar pentru acest an estimează afaceri de 260 milioane dolari. În 2010 afacerile grupului au fost de 146 milioane dolari.

Grupul are trei fabrici de rulmenţi, în România, Turcia şi Ungaria, cu care acoperă o cotă de piaţă la nivel mondial de 0,2%, potrivit datelor proprii.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, numai noi suntem deştepţi?
Ciolacu despre cota unică: Dacă mai sunt trei, patru state în Europa cu cotă unică, toţi restul sunt nişte tâmpiţi, ...
Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a afirmat că mai sunt trei sau patru state în Europa care au cota unică, întrebându-se ...
Nicușor Dan: Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3
Nicușor Dan: Curtea de Apel București a anulat definitiv PUZ Sector 3
Primarul Bucureștiului, Nicușor Dan a anunțat că PUZ-ul Sectorului 3 a fost anulat definitiv. Asta după ce săptămâna ...
Viitorul cancelar german Olaf Scholz este în favoarea vaccinării obligatorii. Curtea Constituțională a Germaniei consideră legale măsurile de izolare parțială
Viitorul cancelar german Olaf Scholz este în favoarea vaccinării obligatorii. Curtea Constituțională a Germaniei consideră ...
Viitorul cancelar german Olaf Scholz a declarat marţi că este în favoarea vaccinării obligatorii împotriva COVID-19 ...