România a fost scoasă de Departamentul de Stat al SUA de pe lista de supraveghere privind traficul de persoane

Ministrul Afacerilor Interne, Lucian Bode, a informat marţi că, potrivit Raportului anual privind traficul de persoane publicat de Departamentul de Stat al SUA, România nu mai figurează pe lista de supraveghere, relatează Agerpres.
AGERPRES - mar, 19 iul. 2022, 21:27
România a fost scoasă de Departamentul de Stat al SUA de pe lista de supraveghere privind traficul de persoane

„Veşti foarte bune pentru România în urma publicării Raportului anual privind traficul de persoane de către Departamentul de Stat al SUA. Mă bucur să constat că România a fost scoasă de pe lista de supraveghere. Raportul Departamentului de Stat conturează o imagine favorabilă a activităţilor anti-trafic şi evidenţiază progresele pe care România le-a făcut în ultimul an”, a scris Lucian Bode pe pagina sa de Facebook.

El a subliniat că sistemul anti-trafic de persoane din România este unul funcţional, capabil să ofere un răspuns adecvat acestui tip de criminalitate.

„Nu am vrut să cred nicio clipă în scenariul în care România ar fi fost retrogradată, deoarece avem structuri, legislaţie, strategii, planuri de acţiune şi linii de finanţare dedicate pe care am început deja să le utilizăm mai eficient şi mai aplicat în prevenirea şi combaterea acestui fenomen. Eforturile noastre din ultimul an nu au vizat doar să răspundă recomandărilor Departamentului de Stat, ci sunt o expresie a angajamentului evident al României pentru combaterea acestui flagel. Lupta anti-trafic presupune efortul conjugat al mai multor instituţii şi cu siguranţă ne vom concentra în continuare pe remedierea aspectelor pe care trebuie să le îmbunătăţim”, a precizat ministrul de Interne.

Lucian Bode a arătat că o decizie deosebit de importantă în acest sens a fost preluarea la nivelul Cancelariei prim-ministrului a Comitetului de monitorizare a eforturilor anti-trafic.

„Înţelegând importanţa acestui dosar, sprijinul oferit de către prim-ministrul Nicolae Ciucă a fost esenţial în ceea ce priveşte coordonarea tuturor măsurilor implementate, respectiv activităţilor realizate pe parcursul anului trecut”, a afirmat Bode.

Ministrul Afacerilor Interne le mulţumeşte tuturor structurilor specializate şi autorităţilor române pentru efortul depus şi pentru cooperarea foarte bună pe care au avut-o cu partenerii externi în vederea reducerii dimensiunilor traficului de persoane şi îmbunătăţirii poziţiei ocupate de România în acest raport.

Te-ar mai putea interesa și
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Poșta Română consultă piața pentru achiziția de servicii medicale pentru angajații săi
Compania Naţională "Poşta Română" (CNPR) a depus în Sistemul Electronic de Achiziţii Publice (SEAP) procedura de consultare publică pentru achiziţia unei game largi de servicii medicale......
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar – studiu
Pentru 60% dintre cititorii români, bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar ...
Bugetul alocat lunar pentru achiziția de cărți se situează între 50-150 lei lunar, pentru 60% dintre cititori, arată ...
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Ciolacu: PSD va valida săptămâna viitoare candidatura Gabrielei Firea la Primăria Capitalei
Partidul Social Democrat va valida săptămâna viitoare în forurile statutare candidatura Gabrielei Firea la Primăria ...
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Mineritul de Bitcoin a înregistrat venituri record în ziua înjumătățirii recompenselor
Cea mai recentă înjumătățire (halving-ul) a recompenselor pentru “minarea” de bitcoin a avut loc săptămâna trecută ...