România a ieşit din top 10 mondial la viteza medie de conectare la internet

România a coborât pe locul 13 în topul mondial al vitezei medii de conectare la internet, de pe poziţia a noua la sfârşitul anului trecut, dar s-a menţinut în top 10 în Europa, după ce, în 2010, internetul românesc era cel mai rapid de pe continent şi al patrulea în lume.
Economica.net - joi, 09 aug. 2012, 12:34
România a ieşit din top 10 mondial la viteza medie de conectare la internet

Viteza medie de conectare la internet în România, înregistrată de compania americană Akamai în raportul trimestrial „Starea Internetului”, a crescut cu 3,6% în primul trimestru raportat la ultimele trei luni din 2011, la 6,6 megabiţi pe secundă (Mbps), în scădere cu 0,3% faţă de nivelul din perioada corespunzătoare a anului trecut.

România a coborât, astfel, de pe locul al cincilea până pe poziţia a opta în regiunea Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Cele mai rapide ţări din afara Europei prezente în topul regional sunt Emiratele Arabe Unite, cu o viteză medie de 4,7 Mbps (locul 19 în regiune, respectiv 33 în lume) şi Turcia, cu 2,9 Mbps (23 în regiune, 58 în lume).

Topul european este condus de Olanda, cu 8,8 Mbps, urmată de Elveţia, 8,1 Mbps, Irlanda, 7,3 Mbps, Cehia şi Belgia, 7,1 Mbps, Finlanda, 6,9 Mbps şi Danemarca, 6,7 Mbps. Suedia se plasează în top cu o poziţie sub România, cu o viteză medie de 6,3 Mbps, urmată de Ungaria, 5,9 Mbps şi Germania, 5,8 Mbps.

Infrastructura mai tânără avantajează România, costurile modernizării reţelelor din ţări precum Germania, Franţa sau Marea Britanie îngreunând tranziţia la conexiuni mai rapide.

Viteza medie pe internet la nivel mondial a urcat cu 14% în primul trimestru, respectiv cu 25% faţă de perioada corespunzătoare a anului trecut, la 2,6 Mbps, datorã creşterii puternice a ratei de adopţie a conexiunilor broadband de mare viteză, în special în ţări precum Coreea de Sud, Elveţia sau Statele Unite.

Coreea de Sud s-a menţinut pe prima poziţie în topul mondial al vitezei medii de conectare la internet, cu 15,7 Mbps, urmată de Japonia, 10,9 Mbps, Hong Kong, 9,3 Mbps, Olanda şi Letonia, 8,8 Mbps.

Statele Unite se află pe locul 12, cu 6,7 Mbps, cu o poziţie deasupra României.
În privinţa vitezei medii de conectare la serviciile de internet mobil, România figurează cu 937 kilobiţi pe secundă (Kbps), şi o viteză de vârf de 5,2 Mbps.

Te-ar mai putea interesa și
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Moscova a promis juntei militare din Mali că va continua să o sprijine, furnizându-i ajutor militar, cereale și petrol
Ministrul rus de Externe Serghei Lavrov a criticat vineri ''mentalitatea colonială'' a Franţei şi a Uniunii Europene în Mali, declaraţie dată în timpul vizitei efectuate la Moscova de omologul......
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
E-Car Concept by NewCar4Future, primul prototip al unul vehicul electric românesc, prezentat astăzi la Cluj – VIDEO
La Innowave Summit 2022 din Cluj-Napoca a fost prezentat astăzi conceptul unui automobil electric dezvoltat în România.
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea duce la falimente și restructurări
BNR avertizează că sistarea sprijinului guvernamental, costurile energiei și nevoia de tehnologizare a firmelor ar putea ...
Pe orizontul mai îndepărtat de timp rămân incertitudini asociate capacităţii unor firme de a se menţine viabile odată ...
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Gazprom taie începând de mâine furnizarea de gaze naturale către Finlanda
Compania de stat rusă Gazprom a anunţat vineri că sistează începând de sâmbătă furnizarea de gaze către Finlanda, ...