România a înregistrat cea mai importantă scădere a producţiei industriale din UE, în luna mai

Producţia industrială a scăzut atât în zona euro cât şi în Uniunea Europeană, în luna mai comparativ cu aprilie, iar în rândul statelor membre România a înregistrat cea mai importantă scădere a producţiei industriale de la o lună la alta, arată datele publicate, miercuri, de Oficiul European de Statistică (Eurostat).
AGERPRES - mie, 14 iul. 2021, 13:59
România a înregistrat cea mai importantă scădere a producţiei industriale din UE, în luna mai

Conform acestor date, producţia industrială a scăzut cu 1% în zona euro şi cu 0,9% în Uniunea Europeană, în luna mai 2021 comparativ cu luna aprilie 2021. În rândul statelor membre, cele mai importante scăderi au fost înregistrate în România (minus 8,5%), Grecia (minus 4,7%) şi Irlanda (minus 4,6%), scrie Agerpres.

În cazul UE, producţia de energie a scăzut cu 2% de la o lună la alta, producţia de bunuri de folosinţă imediată a scăzut cu 1,7%, iar producţia de bunuri de capital a scăzut cu 1,6%, în timp ce producţia de bunuri de folosinţă îndelungată a crescut cu 1,5%.

În ritm anual, luna mai 2021 comparativ cu luna mai 2020, producţia industrială a crescut cu 20,5% în zona euro şi cu 21,2% în UE. Datele Eurostat arată că producţia industrială a crescut în toate statele membre, iar cele mai mari importante creşteri au fost înregistrate în Ungaria (40,3%), Slovacia (36,8%), Polonia (30,2%) şi România (29,3%).

Creşterea de două cifre a producţiei industriale în UE în ritm anual în luna mai s-a datorat în special unei creşteri de 39,1% a producţiei de bunuri de folosinţă îndelungată, urmată de o creştere de 29,6% a producţiei de bunuri de capital şi unei creşteri de 24,2% a producţiei de bunuri intermediare.

Datele publicate anterior de Institutul Naţional de Statistică arată că, în luna mai 2021, producţia industrială a scăzut faţă de luna precedentă cu 6,0% ca serie brută şi cu 8,5% ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate. Faţă de luna mai din 2020, producţia industrială (serie brută) a crescut cu 28,9% iar ca serie ajustată în funcţie de numărul de zile lucrătoare şi de sezonalitate, a fost mai mare cu 30,3%.

 

Te-ar mai putea interesa și
Avertisment pentru Iran – AIEA cere Teheranului să pună în practică toate angajamentele privind programul său nuclear
Avertisment pentru Iran – AIEA cere Teheranului să pună în practică toate angajamentele privind programul său ...
Iranul nu a pus în aplicare suficient până acum angajamentele privind creşterea transparenţei asupra programului său nuclear, a afirmat luni directorul Agenţiei Internaţionale pentru Energie......
Exxon și Chevron discută debutul explorării resurselor de gaze, convenționale și de șist, ale Algeriei
Exxon și Chevron discută debutul explorării resurselor de gaze, convenționale și de șist, ale Algeriei
ExxonMobil și Chevron ar putea avea acces la bogatele resurse de gaze naturale ale Algeriei, giganții energetici americani ...
Preţurile pentru producţia industrială au scăzut cu 2,9% în Uniunea Europeană, în aprilie. Eurostat a precizat că datele pentru România sunt confidenţiale
Preţurile pentru producţia industrială au scăzut cu 2,9% în Uniunea Europeană, în aprilie. Eurostat a precizat că ...
Preţurile produselor care ies pe porţile fabricilor au scăzut cu 2,9% în Uniunea Europeană şi cu 3,2% în zona euro, ...
Prețuri apartamente: Scădere în Bucureşti şi Braşov
Prețuri apartamente: Scădere în Bucureşti şi Braşov
În ultimii ani, am observat o scădere semnificativă a prețurilor apartamentelor în două dintre cele mai mari orașe ...