1EUR = 4.7798 RON | Bucureşti 10 º

Companii

România a înregistrat în aprilie prima scădere a comerţului cu amănuntul din ultimele patru luni

Comerţul cu amănuntul a scăzut în aprilie cu 0,4% în zona euro şi cu 0,3% în UE 28, comparativ cu luna precedentă, în timp ce România a raportat un declin de 0,1%, prima scădere a comerţului cu amănuntul din decembrie, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

05 iun, 2019 | Agerpres

În aprilie, comparativ cu luna precedentă, cele mai mari creşteri au fost raportate în Suedia (2,4%), Slovenia (2%) şi Malta (1,7%), iar cel mai semnificativ declin în Germania (minus 2%), Portugalia (minus 1%) şi Croaţia (minus 0,9%).

Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au scăzut cu 0,4%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi ţigări precum şi cele de combustibili s-au redus cu 0,2%.

În ritm anual, comerţul cu amănuntul a crescut în aprilie cu 1,5% în zona euro şi cu 2,9% în Uniunea Europeană. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au urcat cu 3%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au crescut cu 2,7% iar vânzările de combustibili cu 1,9%.

Cele mai mari creşteri anuale au fost raportate în Slovenia (12,7%), Lituania (10,2%) şi Irlanda (10,1%), singurele scăderi fiind Germania (minus 0,9%) şi Bulgaria (minus 0,2%).

În ritm anual, comerţul cu amănuntul a crescut în aprilie cu 6,3% în România.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO