1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Companii

România ar putea încheia anul cu 44 de kilometri noi de autostradă, jumătate din câţi a promis ministrul Transporturilor

România ar putea deschide circulaţiei 44 de kilometri de autostradă anul acesta şi nu 90 de kilometri câţi promitea ministrul Transporturilor, Răzvan Cuc. Astfel, pe lângă cei 15 kilometri din Lugoj – Deva inauguraţi deja, ar mai putea fi gata aproape 29 de kilometri din autostrada Sebeş – Turda, estimează Asociaţia Pro Infrastructură.

23 iul, 2017 | ECONOMICA.net

Autostrăzile cu şanse reale de a fi inagurate anul acesta sunt loturile 3 şi 4 din A10 Sebeş – Turda, potrivit lui Ionuţ Ciurea, vicepreşedinte şi director executiv al Asociaţiei Pro Infrastructură.

"În lunile octombrie - noiembrie vom putea circula pe autostradă neîntrerupt de la Cluj-Napoca (Gilău) şi până la Aiud", anticipează reprezentantul API.

Loturile 3 şi 4 din autostrada Sebeş - Turda au împreună aproape 29 de kilometri şi sunt realizate în proporţie de peste 85%, respectiv 74%, potrivit datelor din luna iulie de pe site-ul Companiei de Drumuri.

Ministrul Transporturilor Răzvan Cuc estima că vom avea 90 de kilometri noi de autostradă până la finele anului. Pe lângă cei 15 kilometri din lotul 2 Lugoj – Deva şi loturile 3 şi 4 din Sebeş – Turda, acesta voia să mai inaugureze loturile 3 şi 4 din Lugoj – Deva şi ciotul de 3,3 kilometri de la intrarea în Capitală a autostrăzii Bucureşti – Ploieşti.

În ceea ce priveşte lotul 3 din autostrada Lugoj – Deva, reprezentantul API susţine că acesta nu va fi gata în 2017, din cauza exproprierilor greşite de la nodul Holdea şi, implicit, a lipsei Autorizaţiei de Construire pentru acea zonă.

Şanse scăzute sunt şi pentru lotul 4 Lugoj – Deva, în ciuda mobilizării exemplare a constructorului Spedition UMB, potrivit API.

De asemenea, la intrarea în Capitală, este imposibil să fie finalizate anul acesta lucrările de artă la pasajele de pe sectorul de doar 3,3 kilometri, explică Ionuţ Ciurea.

El adaugă că un alt tronson de autostradă care ar putea fi gata anul acesta este Gilău – Nădăşelu din Autostrada Transilvania. În lungime de aproape 9 kilometri, acesta nu va putea fi deschis însă circulaţiei decât după finalizarea podului de legătură cu tronsonul Gilău – Câmpia Turzii.

Chiar dacă în 2017 vor fi deschişi circulaţiei mai puţini kilometri de autostradă decât au fost promişi, va fi depăşită totuşi "performanţa" din 2016, când nu a fost inaugurat niciun kilometru de autostradă.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO