1EUR = 4.8743 RON | Bucureşti 14 º

News

România are două noi destinaţii de excelenţă

Ţinutul Buzăului şi Alba Iulia au fost desemnate Destinaţii Europene de Excelenţă în cadrul proiectului EDEN.

20 iul, 2012 | | ECONOMICA.net

La ediţia din acest an a concursului EDEN, Ţinutul Buzăului a fost desemnat destinaţia românească pentru tema turismul rural, iar oraşul Alba Iulia pentru tema turismul şi regenerarea siturilor fizice, se arată într-un comunicat al MDRT.

Cele două destinaţii vor fi premiate şi vor putea să se promoveze la standul României în cadrul târgului de turism care va avea loc în perioad 15-18 noiembrie 2012 la Romexpo. În plus, vor fi incluse şi în reţeaua EDEN constituită la nivel european.

La ediţiile anterioare ale concursului au mai fost premiate Depresiunea Horezu (în 2008, pentru tema turismul şi patrimoniul local imaterial), Parcul Natural Apuseni (în 2009, pentru tema turismul şi ariile protejate) şi Staţiunea Geoagiu – Băi (în 2010, pentru tema turismul acvatic).  

Proiectul EDEN ”European Destinations of Excellence” a fost lansat în anul 2006 de Directoratul General pentru Întreprinderi şi Industrie/ Comisia Europeană şi vizează obiectivele majore ale politicii europene din domeniul turismului: durabilitate, decongestionarea destinaţiilor clasice, combaterea sezonalităţii, redirecţionarea fluxurilor de turişti către destinaţii non-tradiţionale, crearea de reţele între participanţii la sectorul turistic. Destinaţiile EDEN sunt desemnate printr-un concurs naţional, organizat de autoritatea de turism din fiecare ţară participantă la proiect, pe baza temei şi a criteriilor de selecţie agreate de Comisie.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Vrem iar?

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO