România, cel mai mare avans al înmatriculărilor auto din Europa, în noiembrie – ACEA

Înmatriculările de autoturisme noi în Europa au crescut cu 4,5% în noiembrie, la 1,21 milioane, în timp ce România şi Lituania au raportat cel mai semnificativ avans, arată datele publicate marţi de Asociaţia Constructorilor Europeni de Automobile /ACEA/ citate de ACAROM și Agerpres.
Economica.net - mar, 17 dec. 2019, 09:00
România, cel mai mare avans al înmatriculărilor auto din Europa, în noiembrie - ACEA

Datele statistice sunt valabile pentru ţările Uniunii Europene şi cele ale Asociaţiei Europene a Liberului Schimb (EFTA), respectiv Islanda, Liechtenstein, Norvegia şi Elveţia.

În noiembrie, piaţa auto din România a înregistrat o creştere de 57,7%, fiind înmatriculate 13.091 autoturisme, faţă de 8.303 vehicule în perioada similară din 2018. Lituania a raportat un avans de 52,7% în noiembrie.

Cele cinci mari pieţe europene au avut evoluţii mixte în noiembrie: creşteri în Germania (9,7%), Spania (2,3%), Italia (2,2%) şi Franţa (0,7%) şi un declin de 1,3% în Marea Britanie, arată datele ACEA.

Numărul înmatriculărilor de autoturisme noi în Europa a scăzut cu 0,3% în primele 11 luni din acest an, la 14,54 milioane, în timp ce Lituania şi România au raportat cel mai semnificativ avans.

Piaţa auto din România a înregistrat o creştere de 21,5% în perioada ianuarie-noiembrie 2019, fiind înmatriculate 147.789 autoturisme, faţă de 121.634 vehicule în primele 11 luni din 2018. Lituania a raportat un avans de 44% în perioada ianuarie-noiembrie 2019.

Cele cinci mari pieţe europene au avut evoluţii mixte în primele 11 luni din 2019: creştere în Germania (3,9%) şi scăderi în Spania (minus 5,7%), Marea Britanie (minus 2,7%), Italia (minus 0,6%) şi Franţa (minus 0,2%).

 

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria ...
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda Moscovei
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda ...
Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva unor actuali şi foşti oficiali ucraineni pe care îi acuză de implicare ...
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, ...