România cere 62 de miliarde de euro de la UE pentru 200 de proiecte. Autostrada Ungheni-Borş este pe listă

România a transmis Comisiei Europene o lista cu peste 200 de proiecte, în valoare totală de 62,5 miliarde de euro, pentru care solicită finanţare de la UE din bugetul alocat planului de investiţii la nivel comunitar. Cel mai mare proiect de interes naţional vizează realizarea unei autostrăzi între graniţa cu Republica Moldova şi cea cu Ungaria.
Economica.net - mar, 09 dec. 2014, 14:50
România cere 62 de miliarde de euro de la UE pentru 200 de proiecte. Autostrada Ungheni-Borş este pe listă

Autostrada Montana, Ungheni – Iasi -Tg. Mures – Turda – Gilau – Bors. 584 de km, din care au fost realizaţi 52 de km şi alţi 37 sunt în construcţie. Studiul de fezabilitate este pregătit pentru încă 495 de km. Cost de 7,5 miliarde de euro.

Autostrada Dunăre – Marea Neagră (1209 km), pe ruta Constanta Port – Constanta – Bucuresti – Alexandria -Craiova – Drobeta Tr. Severin – Lugoj – Timisoara – Arad – Nadlac, cu ramuri catre Calafat si Giurgiu. 286 de km realizaţi, 74 km în construcţie, studiu de fezabilitate pregătit pentru încă 310 km, pregătiri pentru încă un studiu pentru încă 539 de km. Valoare proiectului e de 6,3 miliarde de euro.

Centura Bucureştiului la rang de autostradă şi conectarea acesteia cu cele 5 autostrăzi care ajung/vor ajunge în Capitală – 101 km. Se pregăteşte realizarea studiului de fezabilitate. 1,5 miliarde de euro.

Transport gaze, proiect de 560 de milioane de euro derulat prin Transgaz – investiţiile în următorii doi ani vor fi de 168 de milioane de euro.

Irigaţii, MADR, proiect de 982 de milioane de euro, investiţie preconizată a fi realizată în următorii doi ani – fondurile nu sunt asigurate

Îndiguiri şi construcţia de noi rezervoare de apă, prin ANAR, diverse proiecte, în valoare de cca. 1,5 miliarde de euro. Fără finanţare.

Modernizarea la nivel european a căii ferate, proiectul Euro Transilvania, între Episcopia

Bihor – Oradea – Cluj Napoca – Dej – Vatra Dornei – Suceava – Pascani – Iasi – Ungheni, cu ramură la Vicsani. 655 de km – se pregăteşte studiul de fezabilitate. 4,3 miliarde de euro.

Modernizarea la nivel european a căii ferate, proiectul Nord – Sud, pe ruta Vicsani – Suceava – Bacau – Focsani – Buzau – Ploiesti – Bucuresti – Giurgiu. 579 de km, din care 59 de km realizaţi, între Bucureşti şi Ploieşti – se pregăteşte studiul de fezabilitate pentru încă 520 de km. 2,8 miliarde de euro.

Linie de metrou Bragadiru – Volunatari, 25 km, 30 de staţii, 3,1 miliarde de euro, fără menţiuni privind data de implementare. Nu este proiect de interes naţional.

Pod între Brăila şi Galaţi, de 1500 de metri, proiect în valoare de 496 de milioane de euro. Studiul de fezabilitate a fost elaborat.

Poduri între Turnu Magurele – Nicopole, Calarasi – Silistra, Ungheni, Sighetul Marmatiei, au fost elaborate studiile de prefezbilitate. Valoare proiectului este de 1,5 miliarde de euro.

Îmbunătăţirea navigaţiei pe Dunăre de-a lungul graniţei cu Bulgaria. Valoarea proiectului este de 2,07 milioane de euro. Trebuie elaborat studiul de fezabilitate.

România are nevoie de circa 6 miliarde de euro pentru proiectele care vizează extinderea/construcţia reţelelor de apă şi canalizare pentru zeci de localităţi din ţară, pentru care nu au existat fonduri europene disponibile.

Te-ar mai putea interesa și
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii au respins mandatul de a forma un guvern
Criză Bulgaria – Vecinii de la Sud de Dunăre sunt tot mai aproape de alegeri anticipate, după ce şi populiştii ...
Partidul populist bulgar 'Există un astfel de popor' (ITN) a refuzat joi mandatul de a încerca să formeze un nou guvern, ceea ce deschide calea pentru preşedintele Rumen Radev de a convoca......
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea mai mare valoare din istorie la cursul BNR
Record după record pentru aur – Cotaţiile pe pieţele internaţionale au sărit din nou de 2.200 dolari/uncie. Cea ...
Aurul creşte azi, 28 martie 2024, şi atinge un nou record la cursul BNR. Este cea mai mare cotaţie din istoria României ...
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Magazinele nu se vor închide în weekend, a anunţat Ciolacu
Premierul Marcel Ciolacu a declarat, joi, la începutul ședinței de Guvern, că din semnalele primite din rândul societăţii, ...
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori ...