1EUR = 4.7315 RON | Bucureşti 34 º

Companii

România cumpără sisteme de rachete aer-aer cu rază medie de acţiune din SUA

Compania Raytheon a primit din partea Pentagonului un contract pe 2 ani în valoare de circa 634 milioane dolari pentru producţie şi furnizare de sisteme de rachete aer-aer cu rază medie de acţiune (Advanced Medium-Range Air-to-Air Missiles - AMRAAM), printre cumpărătorii acestora fiind şi România, scrie News.ro.

29 dec, 2017 | News.ro

Valoarea totală de 659,9 milioane de dolari este formată din 634 de milioane de dolari pentru producerea rachetelor şi 25,7 milioane de dolari pentru echipamentele aferente acestora, anunță News.ro.

În baza acestor contracte, statelor beneficiare le va fi furnizat şi suport tehnic, incluzând echipamente de testare, piese de schimb şi kitul de telemetrie, potrivit anunţului Pentagonului.

Sistemele vor fi fabricate în Tucson, Arizona.

Pentru România, Japonia, Coreea de Surd, Maroc, Polonia, Indonezia, Spania, Turcia, Bahrain şi Qatar, Japan, Korea, Morocco, Poland, Indonesia, Romania, Spain, Turkey, Bahrain and Qatar, acestea ar trebuie să se finalizeze până în 31 ianuarie 2020, în termenii contractului de 634 de milioane de dolari.

În ceea ce priveşte contractul de 25,7 milioane de dolari pentru instrumente speciale şi echipamente de testare, contractul trebuie să se finalizeze până în decembrie 2020, statele beneficiare fiind Norvegia, Japonia, Coreea de Sud, Maroc, Australia, Marea Britanie, Polonia, Indonezia, România, Spania, Turcia şi Qatar.

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO

OBIECTIV.INFO