România de Cartea Recordurilor: De la cel mai lung cârnat, la cel mai de succes antrenor din lume

Cu bune, cu rele, România nu a trecut neobservată atunci când vine vorba de depăşit recorduri. Ţara noastră a intrat de nenumărate ori în Guiness Book, cu cel mai lung cârnat, cel mai mare gulaş sau cea mai mare oală de vin, printre altele .
Economica.net - joi, 01 dec. 2011, 11:20

Iată câteva din recordurile românilor:

Cea mai mare clădire administrativă din lume – Palatul Parlamentului

Palatul Parlamentului are o suprafaţă de 360.000 de metri pătraţi, fiind cea mai mare clădire administrativă din lume, folosită de civili. Ea este, de asemenea, cea mai grea clădire din lume, fiind construită din 700.000 de tone metrice de oţel şi bronz, plus 1 milion de metri cubi de marmură, 3.500 de tone metrice de cristal şi 900.000 de metri cubi de lemn. Palatul Parlamentului este şi cea mai scumpă clădire administrativă din lume: costurile totale sunt estimate la patru miliarde de dolari (în 2006).

Cea mai de succes antrenoare, la femei – Marian Bitang

Mariana Bitang, antrenoare de gimnastică feminină, a fost desemnată cea mai de succes din lume, cu 19 medalii olimpice şi 152 de medalii la campionatele mondiale, europene şi la olimpiade.

Cele mai multe note de 10 la Jocurile Olimpice – Nadia Comăneci

Nadia Comăneci a obţinut şapte note de 10 la Olimpiada de la Montreal, din 1976, fiind şi prima gimnastă din lume care a primit 10.

Cel mai longeviv guvernator al unei bănci naţionale – Mugur Isărescu

Guvernatorul Băncii Naţionale a României, Mugur Isărescu, a intrat şi el în Cartea Recordurilor, ocupând această poziţie cel mai mult, din întreaga lume – 21 ani.

Cel mai tânăr cântăreţ, plin de succes, din lume – Cleopatra Stratan

Cleopatra Stratan avea doar trei ani când a intrat în Cartea Recordurilor, cu un concert de două ore şi 28 de cântece, susţinut în 2006. Ea a fost şi prima artistă care a cântat live, în faţa unei audienţe mari, la vârsta de trei ani.

Cel mai lung meci de baschet din lume – jucătorii de la Sibiu

Un grup de 24 de tineri din Sibiu au reuşit să bată recordul celui mai lung meci de baschet din lume, jucând timp de 80 de ore. Scorul final a fost de 5040 la 5003, pentru Echipa Roşie.

Cea mai mare paradă a mireselor din lume – la Bucureşti

Aproximativ 100 de mirese au luat parte la o paradă din Bucureşti, pentru a promova instituţia căsătoriei în societatea română.

Cel mai mare balmoş din lume – Prefectura Alba

Cei mai buni bucătari din Apuseni au realizat un balmoş de 500kg, fiind cel mai mare din lume.

Cea mai lungă scrisoare către Moş Crăciun – Poşta Română

Peste 2.000 de elevi, cu vârste între 8 şi 14 ani, au scris în nouă zile o scrisoare către Moş Crăciun, lungă de 413.80 metri, fiind cea mai lungă din lume. Iniţiativa a aparţinut Poştei Române şi inspectoratului şcolar local.

Cele mai înalte tocuri din lume – designerul Mihai Albu

Designerul români Mihai Albu a creat o pereche de sandale cu tocuri înalte de 31 de cm, care se vinde la 1.200 de euro. Acestea sunt cele mai înalte tocuri din lume.

Cel mai lung poem de dragoste din lume  – Mihai Eminescu cu Luceafărul

Luceafărul, scris de Mihai Eminescu, are 98 de strofe, obţinând astfel recordul pentru cea mai lungă poezie.

Cel mai de succes antrenor din lume – Octavian Bellu

Octavian Bellu, antrenor de gimnastică, a devenit cel mai de succes din lume, obţinând 16 medalii olimpice şi 305 medalii la campionatele mondiale, europene şi la jocurile olimpice.

Dacă doriţi să aflaţi şi mai multe recorduri atinse de români, intraţie pe site-ul oficial al Cărţii Recordurilor, www.worldrecordsacademy.org.

Te-ar mai putea interesa și
Daniela Dărăban (ACUE): Eficienţa energetică rămâne cel mai bun combustibil pe care această ţară îl are, după care vorbim de investiţii în noi resurse
Daniela Dărăban (ACUE): Eficienţa energetică rămâne cel mai bun combustibil pe care această ţară îl are, după ...
Eficienţa energetică reprezintă cel mai bun combustibil şi abia apoi vorbim despre investiţii în noi resurse, iar în această zonă mai sunt multe de făcut, a declarat, joi, Daniela......
Deși în scădere față de anul trecut, prețurile ouălor continuă să fie ridicate pentru buzunarele românilor
Deși în scădere față de anul trecut, prețurile ouălor continuă să fie ridicate pentru buzunarele românilor
Perioada Sărbătorii de Paște este unul dintre cele două evenimente importante din perspectivă religioasă ce pot reprezenta ...
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Jumătate dintre români preferă în casă temperaturi între 22 și 24 de grade și chiar peste – studiu E.On
Interesul românilor pentru reducerea consumului de energie a crescut semnificativ în ultima perioadă, circa 80% dintre ...
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen se aşteaptă ca solicitările BCE să accelereze reducerea afacerii din Rusia
Raiffeisen Bank International (RBI), cea mai mare bancă occidentală prezentă pe piaţa rusă, se aşteaptă ca Banca Centrală ...