România este a doua ţară a planetei Renault. Francezii mai bagă 250 mil. euro în ţara noastră

Grupul Renault, proprietarul Dacia, va investi în acest an peste 250 de milioane de euro în România, printre proiecte numărându-se o linie robotizată de prese de mare tonaj, dublarea capacităţii turnătoriei de aluminiu şi creşterea cu 30% a capacităţii de producţie a cutiilor de viteze.
Economica.net - mie, 27 iun. 2012, 09:16
România este a doua ţară a planetei Renault. Francezii mai bagă 250 mil. euro în ţara noastră

Investiţiile financiare ale grupului Renault, de la intrarea pe piaţa românească, în urmă cu 12 ani, se ridică la două miliarde de euro, a declarat, miercuri, la conferinţa Mediafax Talks about Auto Industry, Thomas Dubruel, directorul comercial al Dacia.

El a afirmat că în România grupul are o structură completă, dezvoltând activităţi de design, inginerie, producţie şi comerţ.

„România este a doua ţară a «planetei Renault», după Franţa”, a spus Dubruel.

Potrivit acestuia, Renault şi Dacia deţin în România cea mai importantă uzină de vehicule din grup şi cea mai mare platformă logistică a alianţei Renault-Nissan. Tot în România funcţionează a doua uzină mecanică din grup, al doilea centru de inginerie, unicul centru de proiectare şi fabricare a matriţelor şi cea mai mare magazie de piese.

Referindu-se la piaţa auto românească, Dubruel a spus că vânzările sunt la un nivel foarte scăzut, situându-se la o treime faţă de nivelul din 2007.

El a adăugat că un element îngrijorător este raportul între vânzările de flote şi segmentul clienţilor privaţi, precum şi scăderea pieţei în cazul celui din urmă, pentru îmbunătăţirea situaţiei fiind nevoie de programe de înnoire a parcului auto.

„Dacă nu facem ceva vom ajunge la sfârşitul anului la 80.000 de unităţi vândute, un record istoric negativ pentru piaţa auto din România”, a mai spus el.

Piaţa auto s-a redus în primele cinci luni cu 12,1%, la 34.467 unităţi, vânzările de autoturisme având un ritm de scădere apropiat (11,9%), la 28.979 unităţi. Livrările de vehicule comerciale au scăzut cu 13,2%, la 5.158 unităţi, iar cele de autobuze cu 8,3%, la 330 unităţi.

Brent Valmar, vicepreşedintele Asociaţiei Producătorilor şi Importatorilor de Automobile (APIA), a declarat miercuri, la Mediafax Talks about Auto Industry, că piaţa de autovehicule va continua trendul negativ în acest, iar profitul reţelelor de distribuţie va rămâne aproape de zero, în condiţiile în care în primele cinci luni media profitabilităţii la nivelul industriei este negativă.

Te-ar mai putea interesa și
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar 19.04.2021
Cum începe leul săptămâna – curs valutar interbancar 19.04.2021
Euro a crescut la 4,93 lei, pe piaţa interbancară, la începutul acestei zile. După ora 8, moneda europeană a revenit la 4,9260 lei, dar a rămas peste maximul istoric....
Doar 31.000 de oameni s-au asigurat voluntar la pensia publică. Cel mare venit asigurat facultativ la pilonul I e de 75.000 de lei pe lună
Doar 31.000 de oameni s-au asigurat voluntar la pensia publică. Cel mare venit asigurat facultativ la pilonul I e de 75.000 ...
Numai circa 31.000 de oameni s-au asigurat voluntar la sistemul public de pensii fie ca să obţină pensie pentru limită ...
Schimbarea furnizorului de energie electrică: ce economii la factură pot face românii comparativ cu ceilalți europeni
Schimbarea furnizorului de energie electrică: ce economii la factură pot face românii comparativ cu ceilalți europeni
Momentan, economiile la factură care pot fi făcute de consumatorii români la schimbarea furnizorului sunt mici față ...
Cum au schimbat pesta porcină și pandemia piața alimentară. Importăm și carne și animale vii
Cum au schimbat pesta porcină și pandemia piața alimentară. Importăm și carne și animale vii
Din 2016, ultimul an în care România a fost liberă de pesta porcină africană, cantitatea de carne de porc importată ...