1EUR = 4.8430 RON | Bucureşti 29 º

Extern

România este primul partener comercial din UE al Republicii Moldova

Ponderea României în comerţul exterior al Republicii Moldova cu Uniunea Europeană este de 29,7% în perioada ianuarie - februarie 2013, conform datelor furnizate de Biroul de statistică al Republicii Moldova, citate într-un comunicat difuzat de Ambasada României la Chişinău.

19 apr, 2013 | ECONOMICA.net

Statisticile indică, pentru perioada ianuarie - februarie 2013, o creştere a schimburilor comerciale bilaterale cu 14,3%, atingând valoarea de 169 milioane dolari SUA. Exporturile din România au înregistrat o majorare cu 23% (111 milioane de dolari SUA), în timp ce importurile din Republica Moldova au atins valoarea de 58 de milioane dolari. Soldul balanţei comerciale, în valoare de 53 de milioane dolari SUA, este în favoarea României.

Republica Moldova reprezintă a şaptea piaţă extracomunitară pentru exporturile româneşti, după state ca Turcia, Federaţia Rusă, SUA sau Ucraina.

În anul 2012, valoarea comerţului bilateral a fost de 1,2 miliarde de dolari americani, depăşind nivelul considerat record din anul 2008, potrivit Ambasadei României la Chişinău.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO