România iese din top 20 ţări după traficul web pe cel mai mare site pentru adulţi

România a ieşit, în 2016, din top 20 ţări după traficul de date realizat de utilizatori pe Pornhub.com, cel mai mare sute pentru adulţi din lume. După trei ani consecutivi de prezenţă în top 20, locul României a fost luat de Africa de Sud, nou-intrată în fruntea clasamentului.
Economica.net - Dum, 08 ian. 2017, 07:37
România iese din top 20 ţări după traficul web pe cel mai mare site pentru adulţi

Topul traficului este condus detaşat de Statele Unite, urmate de Marea Britanie şi Canada. Urmează India, Japonia, Franţa, Germania, Australia şi Italia.

Clasamentul se schimbă atunci când numărul de vizualizări este raportat la populaţie. Conduce tot SUA, cu 221 de vizualizări pe cap de locuitor, urmată îndeaproape de Islanda, cu 202, şi Marea Britanie, cu 189.

Vizitele utilizatorilor din Filipine durează cel mai mult, în medie 12 minute şi 45 de secunde în 2016. Filipinezii sunt urmaţi de sud-africani (10 minute şi 46 de secunde), americani (10 minute şi 15 secunde) şi canadieni (9 minute şi 49 de secunde). Marea Britanie închide topul ţărilor unde vizita medie pe cel mai mare site pentru adulţi este peste durata vizitei medii globale, de 9 minute şi 36 de secunde, care a crescut cu 16 secunde faţă de 2015.

Cel mai puţin timp la o vitiză îl petrec pe site utilizatorii din Cuba (4 minute şi 57 de secunde), Mongolia (5 minute şi 23 de secunde), Bolivia (6 minute şi 41 de secunde) şi Kazahstan (6 minute şi 55 de secunde). Top 10 cele mai scurte vizite este închis de vecinii moldoveni, cu 7 minute şi 26 de secunde.

La nivel global, miezul nopţii este perioada din zi preferată pentru utilizatorii Pornhub.

Femeile sunt reprezentate predominant modest în rândul utilizatorilor. Doar 26% dintre vitizatorii din 2016 au fost de sex feminin, cu două puncte procentuale mai mult faţă de 2015. Procentajul variază între 19% în Japonia şi 46% în Jamaica. De remarcat că 40% dintre utilizatorii Pornhub din Republica Moldova sunt femei.

Pe grupe de vârstă, cei mai mulţi vizitatori au 18-24 de ani (31%) şi 25-34 de ani (29%).

Ca platforme preferate, 61% din trafic vine de pe smartphone-uri, 28% de pe desktop şi 11% de pe tabletă. Smartphone-ul a câştigat 9 puncte procentuale faţă de 2015, iar computerul desktop a pierdut 8 puncte procentuale. 80% din traficul desktop vine de pe PC-uri Windows, urmate de Apple Mac OS cu 14% şi Linux cu 3%. Pe mobil, 50% din trafic vine de pe Android, urmat de iOS (iPhone) cu 47%.

Traficul în noaptea de Anul Nou pe Pornhub a scăzut cu 44% faţă de 2015, cele mai mari scăderi fiind înregistrate în Suedia (-72%), Belgia (-69%), Germania (-63%), Franţa (-61%) şi Italia (-60%).

La nivel global, utilizatorii Pornhub.com au realizat în 2016 3.110 miliarde gigabytes de trafic (3.110 petabytes), descărcând 99 GB pe secundă, respectiv 6 terrabytes pe minut. Utilizatorii au vizionat 91.980 miliarde de clipuri video, iar numărul total al vizitelor pe site a ajuns 23 de miliarde, sau 64 de milioane pe zi.

România

Pentru România, cele mai recente statistici Pornhub detaliate datează din 2014, când utilizatorii români erau în top 20 mondial din punct de vedere al traficului pe site. Atunci, ziua cu cel mai mult trafic din România era joia, iar cea mai puţin populară miercurea. Cei mai mulţi utilizatori accesau platforma la miezul nopţii. O vizită dura în medie 7 minute şi 19 secunde, ceea ce i-ar plasa pe utilizatorii români printre ultimele locuri în lune din acest punct de vedere. Proporţia vizitatorilor de sex feminin era de 18%, iar tinerii între 18 şi 34 de ani generau cumulat 70% din trafic.

În 2014, traficul de Anul Nou din România a scăzut cu 52% faţă de media unei zile obişnuite, în timp ce de Ziua Naţională a crescut cu 12%.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Cazuri suspecte de infectarea cu noua tulpină Omicron sunt investigate în Germania și Cehia
Un prim caz suspect de infectare cu noua variantă de coronavirus, Omicron, a fost detectat în Germania la o persoană întoarsă ...
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în zona roșie
Românii care vin din sudul Africii intră în carantină pentru 14 zile. Șapte state din regiune au fost introduse în ...
Ministrul Sănătăţii, Alexandru Rafila, a anunţat că sâmbătă a fost adoptată o Hotărâre a CNSU în baza căreia ...
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino, percheziționat de polițiști. Zeci de transferuri sunt suspecte
Sediul clubului de fotbal Juventus Torino a fost percheziţionat vineri de poliţia financiară, în legătură cu zeci de ...