România în Schengen – Ciucă: Raportul pozitiv al CE ne consolidează statutul de candidat serios

Premierul Nicolae Ciucă salută raportul pozitiv emis de Colegiul Comisarilor din Comisia Europeană privitor la admiterea României în Spaţiul Schengen şi apreciază că acesta confirmă eforturile ţării noastre din ultima perioadă şi îi consolidează statutul de candidat serios la integrare.
AGERPRES - joi, 17 nov. 2022, 07:30
România în Schengen - Ciucă: Raportul pozitiv al CE ne consolidează statutul de candidat serios

„Este încă o evaluare favorabilă ce se adaugă la dosarul României, fiind un document care reflectă gradul de pregătire la care ţara noastră se află acum. România îndeplineşte toate criteriile tehnice necesare pentru a deveni membră în spaţiul de liberă circulaţie. Noul raport de azi confirmă eforturile din ultima perioadă şi ne consolidează statutul de candidat serios la integrarea în Spaţiul Schengen”, a scris Ciucă, miercuri, pe Facebook.

Comisia Europeană a solicitat Consiliului European să ia deciziile necesare, fără nicio întârziere, pentru a permite aderarea deplină a României, Bulgariei şi Croaţiei la Spaţiul Schengen, scrie Agerpres.

„Bulgaria, România şi Croaţia sunt pregătite să adere (la Spaţiul Schengen – n.r.). Iar UE este pregătită să le primească”, a declarat miercuri comisarul european pentru Afaceri Interne, Ylva Johansson, într-o conferinţă de presă la Bruxelles.

„România are un management al frontierelor de înaltă calitate şi puternic, inclusiv o supraveghere a frontierelor şi controale sistematice ale frontierelor, precum şi cooperarea poliţienească internaţională. Lupta împotriva migraţiei ilegale şi a traficului de persoane sunt două priorităţi în care România este activă. Sistemul de Informaţii Schengen este bine stabilit. În ceea ce priveşte respectarea drepturilor fundamentale, România dispune de structuri eficiente pentru a garanta accesul la protecţie internaţională, cu respectarea principiului nereturnării”, se arată în comunicarea Comisiei Europene.

Te-ar mai putea interesa și
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei: investiție-cheie pentru succesul businessului
Prevenirea fraudei în mediul corporativ nu este neapărat o chestiune de politici și proceduri, ci ține de crearea unei culturi a integrității și vigilenței în rândul angajaților. Conform......
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite două condiții cumulative (Video)
Boloș: Creșterea numărului de posturi de conducere în instituțiile publice poate fi făcută dacă sunt îndeplinite ...
Creşterea numărului de posturi de conducere de la 8% la 10% în instituţiile publice poate fi făcută doar dacă în ...
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și Sărățeni din Autostrda A8
CNAIR a început demersurile pentru organizarea licitației de atribuire a lotului cuprins între Miercurea Nirajului și ...
Compania Națională de Administrate a Infrastructurii Rutiere a trimis astăzi spre validare către Agenția Națională ...
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Limitări la importurile de miere. ANPC și MADR vor să elimine din concurența „neloială”
Autorității Naționale pentru Protecția Consumatorilor (ANPC) și Ministerul Agriculturii doresc să legifereze importurile ...