România, în Top 5 cele mai vulnerabile țări în fața hackerilor pentru a lucra la distanță. Avem al doilea cel mai mare număr de computere compromise la 100.000 de utilizatori de internet din Europa

Cercetări recente au arătat că 68% dintre companiile cu venituri mari au adoptat un model hibrid la nivel mondial. Având în vedere că întreprinderile se bucură de munca la distanță sau hibridă, cu beneficii care includ reducerea costurilor de întreținere, o mai mare flexibilitate și o rezervă extinsă de talente, conștientizarea securității cibernetice a devenit mai importantă ca niciodată.
Lidia Neagu - mie, 31 ian. 2024, 22:11
România, în Top 5 cele mai vulnerabile țări în fața hackerilor pentru a lucra la distanță. Avem al doilea cel mai mare număr de computere compromise la 100.000 de utilizatori de internet din Europa

Ținând cont de acest lucru, Indusface a realizat un studiu pentru a afla care sunt cele mai sigure țări, dar și cele mai vulnerabile din care companiile pot permite angajaților lor să lucreze, creând un scor de index bazat pe date de securitate cibernetică, inclusiv atacuri DDOS, site-uri de phishing, site-uri de găzduire malware și computere compromise.

Potrivit unui studiu din 2023 realizat de o platformă de recrutare, o treime din angajați români lucrează remote, 40% dintre angajaţi se duc zilnic la birou în prezent, în timp ce 28% lucrează în sistem hibrid.

România se află pe locul 4 din Top 5 state cele mai vulnerabile în fața hackerilor, cu un scor de 56,01 din 100. Țara noastră a înregistrat 118.00 de atacuri DDOS. Acesta este un factor important pentru companii, deoarece atacurile DDOS reușite pot bloca site-urile companiei și pot afecta toate serverele și conexiunile de care angajatul și compania depinde.

De asemenea, România are 1.435 de computere compromise per 100.000 de utilizatori de internet, al doilea cel mai mare număr din Europa. Spre comparație, Belgia are doar 11. În plus, 720 de site-uri din 100.000 de site-uri găzduiesc malware și 1.040 din 100.000 de URL sunt site-uri de pishing.

Cea mai vulnerabilă țară este Bulgaria, cu un scor total de securitate cibernetică de doar 51,82 din 100. Cu 1.220 de site-uri de phishing și 1.170 de site-uri de găzduire a malware-ului per 100.000 de URL-uri, companiile din această țară vor trebui să fie extrem de atente atunci când identifică dacă un site web este autentic.

Pe locul doi este Serbia care deține unul dintre cele mai mari numere de computere compromise per 100.000 de utilizatori de internet (1.467), ceea ce duce la un scor scăzut de securitate cibernetică de 53,83, clasându-se ca a doua cea mai puțin securizată țară europeană din punct de vedere cibernetic.

Lituania este pe locul 3, cu un scor de 56,01, iar pe 5 – Croația, cu un scor de 56,57.

Top 5 cele mai sigure țări europene din punct de vedere cibernetic pentru a lucra în Europa

Studiul a descoperit că Finlanda și Belgia împart titlul de cele mai sigure țări europene pentru companii care permit angajaților să lucreze de la distanță, fiecare având un scor de securitate cibernetică de 82,45 din 100.

Finlanda a înregistrat al doilea cel mai mic număr de atacuri DDOS (79) în perioada 2015-2021, doar cu 29 de atacuri mai mult decât Franța, care are cel mai mic număr în rândul primelor 10 țări europene.

Contribuind la poziția de top a Belgiei este faptul că are cel mai mic număr de computere compromise per 100.000 de utilizatori de internet (11) în țară. Computerele infectate cu botnetul Gamarue deschid uși hackerilor și facilitează preluarea controlului asupra datelor și dispozitivelor afacerii dumneavoastră. Belgia are, de asemenea, cel de-al doilea cel mai mic număr de site-uri de găzduire a malware-ului, cu o medie de 390 de site-uri per 100.000 de URL-uri.

Pe locul al treilea se află Austria, cu un scor general al indexului de securitate cibernetică de 80,59/100. Mândrindu-se cu cel mai mic număr atât de site-uri de găzduire a malware-ului (34), cât și de site-uri de phishing (260) per 100.000 de URL-uri, țara deține mai puține site-uri care conțin malware, făcând companiile mai puțin preocupate de furtul informațiilor sensibile.

Pe locul patru se află Elveția, cu un scor de securitate cibernetică de 78,09/100. Suedia și Grecia ocupă locul al cincilea, cu un scor de 76,31/100.

 

Te-ar mai putea interesa și
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING renunță la ING Pay. Se schimbă plățile cu telefonul
ING Bank și-a anunțat clienți că din toamna acestui an renunță la un serviciu important pentru toți cei obișnuiți să plătească cu telefonul. ...
Zabka închiriază primele depozite în România
Zabka închiriază primele depozite în România
DRIM Daniel Distribuție FMCG, care a fost cumpărat de retailerului polonez Zabka, a închiriat primele depozite pentru ...
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de la Bucureşti a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână
Bursa de Valori Bucureşti (BVB) a câştigat peste 5,6 miliarde de lei la capitalizare în această săptămână, în timp ...
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
S-a deschis Parcul Liniei 2, singurul din Bucureşti cu pădure urbană şi spaţii de lucru în aer liber
Încă 3,5 hectare de parc, cu o lungime de 580 de metri, au fost date în folosinţă de azi, în Sectorul 6. Este a doua ...