1EUR = 4.8254 RON | Bucureşti 7 º

Companii

România, lider în UE la creşterea comerţului cu amănuntul, în iunie

Volumul comerţului cu amănuntul în România a urcat cu 16,2% în iunie, comparativ cu perioada similară din 2015, aceasta fiind cea mare creştere în ritm anual înregistrată de o ţară membră a Uniunii Europene, arată datele publicate miercuri de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

03 aug, 2016 | Agerpres

În zona euro, comerţul cu amănuntul a crescut cu 1,6% în ritm anual, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat un avans de 2,4%. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au crescut cu 3%, cele de combustibili au urcat cu 3,5%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi ţigări s-au majorat cu 1,6%.

Cele mai mari creşteri au fost raportate în România (16,2%), Lituania (6,2%) şi Spania (5,8%), singurele scăderi fiind înregistrate în Belgia (minus 2,4%), Malta (minus 0,6%) şi Austria (minus 0,1%).

Comerţul cu amănuntul a scăzut cu 0,2% în UE şi s-a menţinut stabil în zona euro, în iunie comparativ cu luna precedentă. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările vânzările de combustibili au scăzut cu 1% iar vânzările de alimente, băuturi şi ţigări au înregistrat un declin de 0,2%.

Cele mai mari creşteri în iunie comparativ cu luna precedentă au fost raportate în Portugalia (3,1%), România (2%) şi Spania (1%), iar cele mai semnificative scăderi au fost înregistrate în Irlanda (minus 1,6%), Estonia (minus 1,5%) şi Polonia (minus 1%).

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO