1EUR = 4.8127 RON | Bucureşti 11 º

Extern

România, lider în UE la creşterea costului orar al forţei de muncă în sectorul non-business

Costul orar al forţei de muncă în sectorul non-business din România a înregistrat cea mai mare creştere din rândul statelor membre ale Uniunii Europene (UE), în al treilea trimestru al acestui an comparativ cu perioada similară a anului trecut, conform datelor publicate luni de Oficiul european pentru Statistică (Eurostat).

17 dec, 2012 | Agerpres

În România, costul orar al forţei de muncă în sectorul non-business a înregistrat o creştere de 9,6%, mult peste creştere de 1% înregistrată în Uniunea Europeană şi creşterea de 0,9% înregistrată în zona euro.

Sectorul non-business este responsabil pentru aproximativ 30% din costurile cu mâna de lucru pentru întreaga economie Acest sector cuprinde domeniile: administraţie publică, securitate socială, educaţie, sănătate şi alte activităţi din domeniul serviciilor.

De asemenea, România ocupă locul al doilea în UE la creşterea costului total al forţei de muncă în trimestrul III (7,2%), o creştere mai mare fiind înregistrată doar în Estonia (7,6%). Comparativ, în Uniunea Europeană costul orar al forţei de muncă pentru întreaga economie a crescut cu 1,9%, iar în zona euro a crescut cu 2,0%.

Costul orar al muncii este reprezentat de salarii, de compensaţii financiare şi de cheltuielile nesalariale ale angajatorului.

Potrivit datelor comunicate de Institutul Naţional de Statistică /INS/, costul orar al forţei de muncă a crescut cu 4% în trimestrul trei 2012 faţă de trimestrul anterior şi cu 7,58% faţă de acelaşi trimestru al anului trecut. În formă ajustată (după numărul zilelor lucrătoare), costul orar al forţei de muncă a înregistrat o rată de creştere de 3,70% faţă de trimestrul precedent şi de 7,16% faţă de acelaşi trimestru al anului anterior.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

Daniel Oanţă

Instanţa supremă

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO