1EUR = 4.8278 RON | Bucureşti 25 º

Companii

România, locul doi în UE la creşterea comerţului cu amănuntul, în martie

Slovenia şi România au înregistrat în martie cel mai semnificativ avans din Uniunea Europeană al comerţului cu amănuntul, comparativ cu perioada similară din 2016, arată datele publicate joi de Oficiul European de Statistică (Eurostat).

04 mai, 2017 | Agerpres

În zona euro, comerţul cu amănuntul a crescut cu 2,3% în ritm anual, în timp ce în Uniunea Europeană s-a înregistrat un avans de 2,5%. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au urcat cu 3,7%, cele de combustibili au crescut cu 0,4%, în timp ce vânzările de alimente, băuturi şi ţigări s-au majorat cu 1,2%.

Toate statele UE au raportat creşteri ale comerţului cu amănuntul, cel mai semnificativ avans fiind în Slovenia (10,4%), România (9,1%) şi Luxemburg (7,8%).

În martie 2017, comparativ cu luna precedentă, comerţul cu amănuntul a crescut cu 0,3% în zona euro şi a scăzut cu 0,2% în UE 28, după ce în februarie s-a înregistrat un avans de 0,5% în zona euro şi de 0,7% în Uniunea Europeană. Comerţul cu amănuntul în UE 28 a fost influenţat de faptul că vânzările de produse non-alimentare au înregistrat un declin de 0,3%, în timp ce vânzările de combustibili au scăzut cu 0,4%, iar vânzările de alimente, băuturi şi ţigări s-au majorat cu 0,1%.

Cele mai mari creşteri au fost înregistrate în Ungaria (1,8%), Estonia (1,6%) şi Luxemburg (1,5%), cel mai semnificativ declin fiind raportat în Portugalia (minus 2,3%), Slovenia şi Marea Britanie (ambele cu minus 2,2%) şi Finlanda (minus 2,1%).

În România, comerţul cu amănuntul a crescut cu 1% în martie, comparativ cu luna precedentă, când s-a înregistrat un avans de 2,1%.

Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO