România, locul opt la producția de mașini din UE

Cu un total de 121.679 de unităţi fabricate, România ocupă locul opt în Uniunea Europeană la producţia de maşini, având totodată şi cea mai mare creştere procentuală de la un an la altul, se arată în datele centralizate de Asociaţia Europeană a Producătorilor de Maşini, relatează Hotnews.ro.
Economica.net - sâm, 28 iul. 2018, 13:06
România, locul opt la producția de mașini din UE

Din punct de vedere procentual, creşterea de producţie a României este de 23% – cea mai mare din UE -, însă acest lucru se datorează şi faptului că în semestrul I 2017 a produs doar 98.931 de unităţi.

Cel mai mare producător este, în continuare, Germania, care a produs 1.366.756 de unităţi, cu 6,6% mai puţine decât în semestrul I 2017.

Germania este urmată de Spania, care a fabricat 591.962 de unităţi, cu 6,8% mai puţin decât în 2017, potrivit Hotnews.ro.

Top 3 este încheiat de Franţa, ţara o creştere de de 11,5%, a doua cea mai mare din UE, şi cu 472.560 de unităţi produse.

Te-ar mai putea interesa și
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe soare”
Guvernul a adoptat OUG de modificare a legislației plafonării prețurilor la energie și gaze și a eliminat “taxa pe ...
Guvernul a adoptat Ordonanța pentru modificarea și completarea OUG 27/2022 prin care elimină taxa pe soare pentru prosumatori și actualizează schema de sprijin pentru toți consumatorii de......
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines a început operarea zborurilor de la Cluj-Napoca spre Zurich
Swiss International Air Lines leagă Clujul de Zurich începând de azi, 28 martie.
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două proiecte
Autostrada Craiova-Filiaşi şi drumul expres Filiaşi-Târgu Jiu – Guvernul a aprobat indicatorii pentru cele două ...
Guvernul a aprobat joi indicatorii tehnico-economici pentru ruta de mare viteză dintre Craiova şi Târgu Jiu (110,1 km), ...
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Câți bani au primit directorii Hidroelectrica anul trecut
Hidroeletrica, cel mai mare producător de energie electrică din România, a publicat raportul privind remunerațiile acordate ...