România ocupă locul 86 în topul fericirii mondiale. Cine sunt campionii

Economica.net
05 12. 2015
393822_10150487691188087_9892503086_8776655_463322635_n_60895200

Ca să ajungă la aceste rezultate ale studiului, s-a ţinut seama de opt indicatori în măsurătorile efectuate, cum ar fi:

PIB-ul pe cap de locuitor analizat în funcţie de paritatea puterii de cumpărare;
Suportul social, adică să poţi cont pe ajutorul cuiva atunci când ai problem. Acest indicator a fost măsurat prin răspunsurile la întrebarea: „Dacă ai avea probleme, ai rude sau prieteni pe care să te poţi baza la nevoie?”;
Speranţa de viaţă la naştere, date care au fost colectate de la Organizaţia Mondială a Sănătăţii şi din indicatorii de dezvoltare mondială;
Liberatea de a lua decizii în viaţă, care a fost evoluată prin răspunsurile la întrebarea: „Eşti satisfăcut sau nesatisfăcut de libertatea de a alege ce să faci cu viaţa ta?

Generozitatea, care a fost măsurată prin răspunsurile la întrebarea: „Ai donat bani organizaţiilor caritabile în ultima lună?”;
Percepţia asupra corupţiei, care a fost măsurată prin răspunsurile la întrebările: „Este corupţia larg răspândită în guvern, sau nu? Dar în mediul de afaceri?”
Stările sau reacţiile pozitive, care au fost analizate pe baza unui chestionar privind stare emoţională pozitivă a reposondenţilor avută cu o zi înaintea intervievării.
Stările sau recţiile negative, care au fost definite la fel ca stările pozitive, doar ca s-a anlizat gija, tristeţea şi furia.
Ţările europene care au obţinut un scor mai mic decât România, deci conform raportului ar fi mai „nefericite”, sunt: Serbia, Portugalia, Letonia, Macedonia, Albania, Bosnia şi Herţegovina, Grecia, Ungaria, Ucraina, iar pe ultimul loc este Bulgaria.

 

Mai multe pe ZF.RO