1EUR = 4.8316 RON | Bucureşti 33 º

Companii

România, pe locul trei în clasamentul regional Deloitte al companiilor de tehnologie

România ocupă locul trei în ediţia 2014 a clasamentului regional Deloitte CE Technology Fast 50, cu şase firme în competiţia celor mai dinamice companii din domeniul tehnologic, pe baza creşterii veniturilor obţinute pe o perioadă de cinci ani, au anunţat, marţi, reprezentanţii Deloitte România, într-o conferinţă de presă.

21 oct, 2014 | Agerpres

Potrivit managerului local al proiectului Fast 50, Alina Mirea, partener Deloitte România, patru dintre companiile româneşti prezente în clasament sunt nou-intrate, iar creşterea medie înregistrată de firmele autohtone din top este de 589%. Cinci dintre companii sunt dezvoltatori de software, iar una este o firmă de Internet. Două dintre ele au sediul în Bucureşti, două în Cluj-Napoca, una în Baia Mare şi una în Sibiu, scrie Agerpres.

'Cu o creştere de 1.433%, compania ITNT din Sibiu ocupă locul IV în clasamentul regional, cea mai bună poziţie ocupată de o entitate românească prezentă în top. Aflată pentru al şaptelea an consecutiv în clasament, Teamnet Internaţional SA se numără de asemenea printre performerii ediţiei din acest an, întrucât este prezentă în două categorii: locul III la categoria Big 5, care include companiile dinamice, prea mari ca venituri pentru a concura, pe picior de egalitate, cu firmele mai mici din categoria Fast 50, şi poziţia 34 la categoria Fast 50, cu o creştere de 424%. Softelligence ocupă locul 27 (cu o rată de creştere de 459%), urmată, pe locul 28, de Life is Hard SRL (453%). Fortech ocupă locul 37 (403%), iar Trencadis poziţia 42 (362%)', a precizat Alina Mirea.

Reprezentanţii companiilor româneşti prezente în topul Deloitte au apreciat că principalele provocări cărora a trebuit să le facă faţă sunt decapitalizarea industriei româneşti şi lipsa de maturitate a pieţei locale, dar, pe de altă parte, admit că nu au folosit facilităţile fiscale existente, concentrându-se mai mult pe creşterea afacerilor şi mai puţin pe optimizarea veniturilor şi costurilor.

Creşterea medie în rândul companiilor prezente în clasamentul Fast 50 a urcat la 698% de la 671%, în 2013. Cu toate acestea, este cu mult sub media de 1026% înregistrată în 2012. Zece ţări au contribuit la clasamentul Fast 50 din acest an: Polonia (17 companii), Ungaria (zece), România (şase), Croaţia (patru), Cehia, Lituania şi Slovacia (câte trei), Serbia (două), Bulgaria şi Estonia (câte una).

Dintre cele 50 de companii, 26 sunt prezente pentru prima oară, zece au urcat în clasament, iar 14 au coborât. Topul este, şi de data aceasta, dominat de firmele de software (26), urmate de companiile de Internet (12) şi cele de telecomunicaţii/networking (şase).

Raportul include, totodată, un sondaj efectuat în rândul directorilor generali ai companiilor care şi-au depus candidatura pentru un loc în clasamentul Deloitte, care arată că inovaţia (20%) este cea mai mare provocare de management cu care aceştia se confruntă. Accesul la mâna de lucru specializată (28%) şi climatul economic general (20,6%) sunt cele mai mari ameninţări pe care directorii acestor companii le identifică. Mai mult de jumătate din directori (54,7%) văd o creştere organică, iar 39,1% anticipează extindere internaţională. În ce priveşte veniturile companiilor, 33,8% din respondenţi estimează o creştere care variază între 26 şi 50%, în 2014, iar 52,3% au în plan creşterea cheltuielilor cu cercetarea şi dezvoltarea în următorii doi ani.

Pentru ediţia 2014 a clasamentului regional Deloitte, au fost luate în calcul veniturile din perioada 2009 - 2013. Pentru a fi eligibile pentru clasamentul Fast 50, companiile trebuie să întrunească următoarele condiţii - venituri anuale de cel puţin 50.000 de euro în fiecare an, între 2009 şi 2013, minimum cinci ani de activitate, să aibă sediul într-o ţară din Europa Centrală, să dezvolte sau să producă tehnologii patentate sau să facă investiţii substanţiale în cercetare şi dezvoltare, să aibă o structură de acţionariat care exclude subsidiare deţinute majoritar de entităţi strategice.

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO