România, pe primul loc în clasamentul Deloitte Technology, pentru al treilea an consecutiv

Şase companii româneşti care activează în domeniul tehnologic au plasat România, pentru al treilea an consecutiv, pe locul I în clasamentul Deloitte CE Technology Fast 50, ierarhie aflată la a 14-a ediţie, potrivit rezultatelor prezentate, vineri, într-o conferinţă de presă, de Deloitte România.
Economica.net - vin, 25 oct. 2013, 07:53
România, pe primul loc în clasamentul Deloitte Technology, pentru al treilea an consecutiv

Raportul Deloitte Technology FAST 50 2013 indică o nouă performanţă a României, care este prezentă în clasament cu şase companii, confirmând, astfel, evoluţia promiţătoare a firmelor româneşti ce îşi desfăşoară activitatea în sectorul tehnologic.

Pentru al treilea an consecutiv, compania de servicii turistice online Vola.ro s-a plasat pe primul loc în ierarhie, cu o rată de creştere a veniturilor de 5.729%, în ultimii cinci ani. În acelaşi timp, firma TeamNet International este prezentă în două categorii ale clasamentului, respectiv Fast 50 (locul 17) şi Big 5 (locul 3).

O altă premieră este confirmarea poziţiei de lider pentru compania INSOFT Development & Consulting, în cadrul celei de-a treia secţiuni – Rising Stars.

‘În mediul actual, inovaţia reprezintă o noţiune cheie, în special pentru sectorul tehnologic, şi nu ar trebui să lipsească din strategia managerilor de top ce îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu. Companiile care oferă tehnologii şi servicii inovative şi diferenţiate au toate şansele să obţină rezultate spectaculoase pe parcursul următorilor ani. Prin performanţele înregistrate, finalistele noastre au dovedit că fac parte din această elită (…)’, a declarat Alina Mirea, partener Audit Deloitte România, specializată în industriile Tehnologie, Media şi Telecomunicaţii.

Aflat la a 14-a ediţie, Deloitte Europa Centrală Technology FAST 50 include cele mai dinamice companii de tehnologie din regiune, în funcţie de rata de creştere a veniturilor din ultimii cinci ani (2008 – 2012). De asemenea, companiile trebuie să deţină proprietate intelectuală, care contribuie semnificativ la veniturile operaţionale sau să dedice o parte substanţială din venituri pentru cercetare şi dezvoltare de tehnologie.

Conform metodologiei Fast 50, companiile candidate trebuie să fi raportat venituri anuale de cel puţin 50.000 de euro pe an în perioada analizată, să aibă sediul în Europa Centrală, să fie controlate de antreprenori locali şi să activeze pe piaţă de cel puţin cinci ani.

Lista finalistelor din România din acest an este formată din: Vola.ro (din Bucureşti, cu o creştere de 5.729% a veniturilor în perioada 2008 – 2012), TeamNet International (Bucureşti, +639%), Crys Computers (Bucureşti, +431%), SmartTel (Bucureşti, +288%), Fortech (Cluj-Napoca, +286%) şi Ingenio Software (Bucureşti, +239%).

Pe lângă categoria principală, Deloitte recompensează şi companiile de tehnologie care se afirmă rapid (categoria Rising Stars), pentru firme ce nu îndeplinesc criteriul activităţii de minimum cinci ani şi care raportează venituri anuale mai mici.

Potrivit concluziilor generale ale raportului Deloitte, la nivelul Europei Centrale, rata medie de creştere a companiilor din clasament a scăzut, în 2013, la 671% faţă de 1.026%, în 2012. Numărul companiilor care au coborât în clasamentul general a fost mai mare faţă de cele care au urcat (17 vs. 8).

Totodată, dintre cele opt ţări reprezentate în clasament (Croaţia, Republica Cehă, Lituania, Polonia, România, Serbia, Slovacia şi Ungaria), Polonia are cea mai bună reprezentare, cu 22 de companii, fiind urmată de Ungaria (8) şi România (6). În premieră, un număr de 22 de companii au intrat în clasament în acest an.

Ca şi în ediţiile anterioare, finaliştii din clasamentul regional vor fi, în mod automat, nominalizaţi în competiţia Technology FAST 500 EMEA, care include companii din Europa, Orientul Mijlociu şi Africa. Ceremonia de premiere Deloitte Technology Fast 500 EMEA 2013 va avea loc pe 28 noiembrie, la Londra.

Anul trecut, patru companii româneşti au fost incluse în acest top: Vola.ro (situată pe locul 3), SmartTel (158), TeamNet International (162) şi Crys Computers (247).

Deloitte se referă la organizaţia Deloitte Touche Tohmatsu Limited, o companie cu răspundere limitată din Marea Britanie, la firmele membre ale acesteia, în cadrul căreia fiecare companie membră este o persoană juridică independentă.

Compania furnizează servicii clienţilor din sectorul public şi privat în următoarele domenii profesionale: audit, taxe, consultanţă, consultanţă financiară.

Te-ar mai putea interesa și
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Modelul electric Dacia Spring, deja disponibil pentru revânzare pe site-urile de profil
Pe site-urile de comerț online au apărut deja, la doar câteva zile după debutul livrărilor, primele anunțuri cu modele Dacia Spring de vânzare....
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul austriac a votat în favoarea legii care impune tuturor adulților să se vaccineze anti-COVID-19
Parlamentul de la Viena a adoptat joi legea privind obligaţia tuturor adulţilor de a se vaccina împotriva COVID-19, Austria ...
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda Moscovei
SUA au impus sancțiuni împotriva a patru actuali și foști oficiali ucrainieni, pe care-i acuză că se află în solda ...
Statele Unite au impus joi sancţiuni împotriva unor actuali şi foşti oficiali ucraineni pe care îi acuză de implicare ...
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Angajații STB refuză să reia activitatea. Este posibil a greva să continue și mâine
Personalul implicat în protestele de joi refuză să îşi reia activitatea, deşi instanţa a dispus suspendarea grevei, ...