1EUR = 4.8415 RON | Bucureşti 20 º

Companii

România pierde trei modele Dacia: La Mioveni se vor fabrica doar Logan, Duster şi Sandero

Modelele Logan MCV, Logan VAN si Logan Pick-Up produse in uzina Dacia din Mioveni vor fi scoase din fabricatie pana la sfarsitul lui 2012, iar locul lor pe piata va fi luat de Dokker si Dokker Van, fabricate in Maroc, au declarat oficiali ai Renault intr-o conferinta de presa organizata cu ocazia testelor internationale pentru presa cu Dokker si Dokker Van, organizate in Austria.

11 iul, 2012 | 0-100.ro

Logan Pick-Up va fi inlocuit de un pick-up derivat din Dokker, potrivit lui Frederic Broqua, director de program utilitare mici in cadrul Renault, scrie 0-100.ro.

In prezent in uzina Dacia din Mioveni sunt fabricate sase modele: Dacia Duster, Dacia Sandero, Dacia Logan, Dacia Logan MCV, Dacia Logan VAN si Dacia Logan Pick-Up. In uzina Renault-Nissan din Maroc sunt fabricate alte trei modele Dacia: Lodgy, Dokker si Dokker Van.

Astfel, gama Dacia este compusa in prezent din noua modele, insa pana sfarsitul anului vor ramane sase. Logan MCV, Logan VAN si Logan Pick-Up, fabricate (si) in Romania, vor iesi din productie, iar uzina din Mioveni va produce trei modele in loc de sase. Cu alte cuvinte, ramane cu Duster, Sandero si Logan. Ultimele doua vor fi inlocuite cu noi generatii pe final de an si in 2013, scrie 0-100.ro.

Dacia "papuc" a fost unul dintre cele mai bine vândute modele ale constructorului român. Vicepreşedintele Dacia, Constantin Stroe,  a declarat că SUV-ul Duster ar putea da naştere unor derivate noi de caroserie în viitorul apropiat. Se pare că până la urmă, francezii au optat pentru modelul Dokker să fie baza noii Dacii "papuc".Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO