1EUR = 4.8357 RON | Bucureşti 33 º

Companii

România se întoarce la vechile obiceiuri de consum. Mega mall-urile devin istorie

Un studiu recent referitor la tendinţele de consum la nivel mondial reflectă o reîntoarcere a consumatorilor din statele dezvoltate la simplitate. S-au reîntors în centrele comerciale mai mici, de cartier şi cumpără tot mai mult şi mai des online.

17 ian, 2015 | | ECONOMICA.net

Centre comerciale de mărime medie, de cartier, şi magazinele online. Acestea vor fi anul acesta în topul preferinţelor românilor şi al europenilor în ceea ce priveşte consumul, se arată într-un studiu realizat de compania de cercetare Euromonitor. Analiştii companiei de cercetare vorbesc despre români în termeni de "persoane care socializează în cadrul centrelor comerciale", având un comportament similar cu cel al turcilor, spaniolilor, italienilor şi irlandezilor. "Un tip de consumator predominant în Turcia, Spania, România, Italia şi Irlanda se referă la cei care consideră centrele comerciale locuri în care se întâlnesc cu prietenii, petrec timp la restaurante, cinema şi folosesc WI-FI gratis", se arată în studiu, potrivit căruia centrele comerciale de cartier, împreună cu mediul online, reprezintă comerţul viitorului.

Europa se întoarce la magazinele de proximitate

De altfel, aşa cum mega mall-urile tind să fie înlocuite de centre comerciale de proximitate, şi magazinele mici de lângă casă tind să ajungă din nou în topul preferinţelor atunci când vorbim despre achiziţiile de alimente. "În materie de comerţ alimentar, lumea pare a se întoarce în timp. Tot mai mulţi cumpărători preferă simplitatea şi  comoditatea conferită de magazinele de proximitate. Aceştia cumpără mai puţin, dar mai des", se arată în studiu.

Magazinele de peste graniţe devin la modă

Generaţia tinerilor consumatori (cei născuţi după 1980) este una a căutătorilor de chilipiruri, tendinţă la care contribuie extrem de mult şi accesul la tehnologie. În acest context, analiştii Euromonitor susţin că se confruntă cu o nouă tendinţă de consum-aceea a achiziţiilor de peste graniţe. "Cumpărând online a devenit distractiv, este mai sigur şi le oferă cumpărătorilor posibilitatea de a avea produse unice şi mult mai ieftine. În 2015 mulţi consumatori vor face vacanţe dedicate sesiunilor de shopping, sau îşi vor dedica o parte din vacanţele de relaxare acestei activităţi. Astfel, vor fi tentaţi să se cazeze în zonele comerciale ale oraşelor", se mai arată în studiu.

 

loading...
Loading...

CELE MAI NOI ȘTIRI

CELE MAI NOI ȘTIRI

OPINII ECONOMICA.NET

NOOBZ.RO

NSTRAVEL.RO

CAPITAL.RO